Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
celine dion

Glazbena diva o neizlječivoj bolesti koju ima: 'Jako je teško, jednom su mi grčevi slomili rebra'

Celine Dion et sa famille quittent leur hotel de Paris
Foto: GBG
1/19
08.06.2024.
u 09:39

U svom prvom televizijskom intervjuu nakon dijagnoze s novinarkom Hodi Kotb za NBC News, Dion je rekla da je imala toliko jake s bolove da su joj se slomila rebra.

Glazbena diva Celine Dion boluje od neurološkog poremećaja sindroma ukočene osobe o kojem je nekoliko puta do sada govorila, kao i prestala nastupati, a sada je otkrila da je patila od tako jakih grčeva mišića da su joj se zbog toga slomila rebra. U svom prvom televizijskom intervjuu nakon dijagnoze s novinarkom Hodi Kotb za NBC News, Dion je rekla da je imala toliko jake s bolove da su joj se slomila rebra.

 "U jednom sam trenutku imala slomljena rebra jer ponekad je jako teško“, rekla je te potvrdila da je to bilo od grčeva. Dion je također rekla da je, kada doživi grč mišića u grlu, to osjećaj "kao da te netko davi, kao da ti netko gura grkljan". Dodala je da grčevi mogu biti i u abdomenu, kralježnici, rebrima. „Grče se i ne možete ih pomaknuti."

Podsjetimo, Dion je 2022. godine dijagnosticiran rijedak i neizlječiv sindrom, a ranije je rekla da joj on "uzrokuje poteškoće kada hoda i ne dopušta joj da koristi svoje glasnice i pjeva na način na koji je navikla". U intervjuu za francuski Vogue u travnju rekla je da je očajna, ali je također potvrdila da pokušava ponovno raditi na pjevačkoj karijeri.

"Nisam pobijedila bolest jer je još uvijek u meni i uvijek će biti. Nadam se da će se dogoditi čudo, da ćemo naći način da je izliječimo kroz znanstvena istraživanja, ali trenutno moram učiti živjeti s njom. Dakle, to sam sada ja, sa sindromom ukočene osobe", rekla je Dion. "Pet dana u tjednu podvrgavam se atletskoj, fizikalnoj i vokalnoj terapiji. Radim na prstima, koljenima, listovima, prstima, glasu... Moram naučiti živjeti s tim i prestati se preispitivati. U početku bih se pitala: 'Zašto ja? Kako se to dogodilo? Što sam učinila? Jesam li ja kriva?'" dodala je pjevačica.

GALERIJA Mnogima je bila omiljena bucka, a danas ima 55 godina i nikad nije bila mršavija

Celine Dion et sa famille quittent leur hotel de Paris
1/20

"Život ne daje nikakve odgovore. Samo ga treba živjeti. Imam ovu bolest iz nepoznatog razloga. Kako ja to vidim, imam dva izbora. Ili treniram kao sportaš i naporno radim ili se isključim i ostanem doma, slušam svoje pjesme, stanem pred ogledalo i pjevam sama sebi. Odabrala sam raditi cijelim tijelom i dušom, od glave do pete, s medicinskim timom. Želim biti najbolja što mogu. Moj cilj je ponovno vidjeti Eiffelov toranj", zaključila je tada.

Nakon toga je najavila i dokumentarac „I am Celine Dion“ koji bi na Primeu trebao biti dostupan od 25. lipnja. U intervjuu u svibnju je priznala i kako su simptomi bolesti počeli dosta ranije, još 2008. godine, no ona ih je ignorirala.
- Možda će ovo zvučati čudno, no ja sam bila sretna kada su mi napokon rekli o čemu se radi. Napokon sam mogla početi živjeti s ovom bolešću i nisam više morala patiti i živjeti u neznanju. Nadam se da ovo neće uplašiti ljude, već da će ih umjesto toga upozoriti. Trebalo mi je 17 godina da shvatim što mi se događa. Preklinjem vas, nemojte čekati toliko dugo, rekla je Celine tada.

VIDEO Maja Šuput koncert zapalila kombinacijom, ispod haljina nazirao se grudnjak

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije