JENNA FISCHER

Glumica iz hit serije otkrila da ima rak: 'Ozbiljna sam, nazovite svog liječnika odmah'

LMKMEDIA_MEAN_GIRLS-FILM-LMK110-12
Foto: / ipa-agency.net
1/5
09.10.2024.
u 13:51

Njezin oblik raka, rekla je, bio je agresivan, ali vrlo izlječiv. U siječnju je imala lumpektomiju (operaciju uklanjanja dijela tkiva dojke). Rak se nije proširio, ali kako bi bila sigurna da se više neće vratiti, podvrgnula se kemoterapiji u veljači, a zatim zračenju u lipnju

Glumica Jenna Fischer (50), najpoznatija po ulozi u seriji "U uredu", na Instagramu je otkrila  da joj je prošle godine dijagnosticiran rak dojke. 

"Nikad nisam mislila da ću napisati ovakvu objavu, ali evo nas. Još u listopadu 2023. objavila sam svoju fotografiju na Instagramu dok sam se pripremala za svoju rutinsku mamografiju, uz šaljivi podsjetnik da se pobrinem za svoje ‘loptice koje otkucavaju‘, a la Michael Scott. Nakon neuvjerljivih rezultata mamografije zbog gustog tkiva dojke, moj je liječnik zatražio i ultrazvuk. Pronašli su nešto u mojoj lijevoj dojci. Naručili me na biopsiju. Zatim sam 1. prosinca 2023. saznala da imam rak dojke prvog stupnja. Nakon odrađene operacije, kemoterapije i zračenja sada više nemam rak", poručila je obožavateljima.

Njezin oblik raka, rekla je, bio je agresivan, ali vrlo izlječiv. U siječnju je imala lumpektomiju (operaciju uklanjanja dijela tkiva dojke). Rak se nije proširio, ali kako bi bila sigurna da se više neće vratiti, podvrgnula se kemoterapiji u veljači, a zatim zračenju u lipnju.

"Sretna sam što mogu reći da se osjećam sjajno", rekla je. Sve je uspjela zadržati u tajnosti, kaže, zahvaljujući sjajnim perikama i šeširima. Dijagnozu je objavila kako bi potaknula druge da se naruče na mamografiju i poduzmu mjere za rano otkrivanje raka.

GALERIJA: Pogledajte kako se Martina Tomčić mijenjala tijekom godina, razlika je vidljiva

LMKMEDIA_MEAN_GIRLS-FILM-LMK110-12
1/54

"Ozbiljna sam, nazovite svog liječnika odmah. Moj tumor je bio toliko mali da se nije mogao napipati na fizičkom pregledu. Da sam čekala šest mjeseci dulje, stvari su mogle biti puno gore. Moglo se proširiti", rekla je glumica. 

"Izgubila sam kosu tijekom kemoterapije, ali zahvaljujući nekim sjajnim perikama i šeširima s kosom mogla sam pričekati sve do sada da vam otkrijem što mi se događalo. Ovo objavljuje iz nekoliko razloga. Prvo, spremna sam odbaciti perike. Drugo, preklinjem vas da odete na godišnju mamografiju. Također možete zatražiti od svog liječnika da vam izračuna procjenu rizika od raka dojke i da vam odredi sve dodatne preglede. Ozbiljna sam, odmah nazovite svoje liječnike", dodala je glumica.

"Da sam čekala šest mjeseci dulje, stvari su mogle biti puno gore. Rak se mogao proširiti. Kad sam vidjela da žene objavljuju svoje termine za mamografiju na Instagramu, odmah sam zakazala i svoj (na koji sam zakasnila). Tako mi je drago što sam to učinila. Smatrajte ovo kao da vas lupam nogom u guzicu da učinite to što prije", napisala je na Instagramu. 

VEZANI ČLANCI: 

"Ovo također dijelim u nadi da će poslužiti kao potpora bilo kojoj ženi koja trenutno prolazi kroz istu situaciju. Kao što svatko s dijagnozom raka zna, vaš se život može promijeniti u sekundi. Odjednom se sve vrti oko termina kod liječnika, rezultata testova, liječenja i oporavka od liječenja. Odjednom se sve u vašem životu vrti oko samo jedne stvari - borbe protiv raka", zaključila je Fischer.
Fischer je zahvalila kolegici iz serije Angeli Kinsey. "Dugo je bila jedina osoba u mom radnom prostoru koja je znala. Kad sam ostala bez kose, nosila je šešire na našim radnim sastancima kako ne bih bila jedina. Kad mi je trebao odmor, uzele smo ga", kaže glumica.

Inače, Fischer je u braku s redateljem Leejem Kirkom od 2010., a par ima dvoje djece - sina Westona Leeja i kćer Harper Marie.

VIDEO: Popularna Lile opisala je svog savršenog muškarca i osvrnula se na preljub

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije