hoćete li gledati?

HRT javlja kakav će poseban program biti u povodu 29. obljetnice 'Oluje'

Hrvatska radiotelevizija
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/8
31.07.2024.
u 17:00

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti dan je kada se Hrvatska prisjeća 5. kolovoza 1995. godine kada je u vojno-redarstvenoj operaciji "Oluja" oslobođen grad Knin iz kojeg se i ove godine uživo javljaju HRT-ovi reporteri.

U povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja Hrvatska televizija (HRT – HTV) priprema uživo iz Knina na svom Prvom programu ( HRT- HTV1)  specijalnu emisiju koja je na rasporedu 5. kolovoza s početkom u 8: 05 h. Emisija će se prenositi i na Četvrtome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 4). Urednica specijalne emisije je Ana Jelinić, a urednik i voditelj Branko Nađvinski s gostima će komentirati najvažnije događaje iz vojno-redarstvene operacije "Oluja" i Domovinskog rata.

Njegovi gosti bit će: dr. sc. Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata, brigadni general Ivan Zelić, savjetnik ministra obrane za vojna pitanja te brigadni general Zdravko Jakop, Sveučilište obrane i sigurnosti "dr. Franjo Tuđman".

VEZANI ČLANCI:

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti dan je kada se Hrvatska prisjeća 5. kolovoza 1995. godine kada je u vojno-redarstvenoj operaciji "Oluja" oslobođen grad Knin iz kojeg se i ove godine uživo javljaju HRT-ovi reporteri. 

Borka Juras Slamić, Anamarija Škorić, Edi Škovrlj i Petar Vlahov  razgovarat će sa sudionicima operacije "Oluja" i hrvatskim braniteljima. Javljaju se s kninske tvrđave, gradskog trga Ante Starčevića i nogometnog stadiona NK Dinara gdje će se održati središnja proslava. Donosimo i posebne reportaže naših novinara: Ivica Grudiček razgovarao je s pripadnicima legendarnih Puma, Magdalena Šipić donosi reportažu o pripadniku elitne postrojbe Hrvatske vojske - 4. gardijske brigade - Paukova - Nevenu Klapežu Falku, a Žana Ljuština ispričat će priču grupe zadarskih branitelja koji su svoj mir, nakon proživljenih ratnih strahota, pronašli u daljinskom plivanju. 

FOTO Vidina Ivana priznala je da se podvrgnula estetskim zahvatima, a ovako je izgledala prije udaje

Hrvatska radiotelevizija
1/25

Anamarija Škorić donosi priču o Kninu danas, njegovoj kulturnoj sceni i ateljeu Milana Zoričića, umjetnika i arhitekta međunarodnoga ugleda. Redatelj prijenosa je Siniša Bulajić. Ove godine obilježava se dvadeset i deveta obljetnica VRO "Oluja". Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja u ponedjeljak 5. kolovoza budite uz HTV .

GALERIJA Kate Middleton omiljena je članica kraljevske obitelji, ovo su njena najbolja izdanja

Hrvatska radiotelevizija
1/43

Komentara 1

DU
Deleted user
17:30 31.07.2024.

Gledam svake godine. Dostojanstveno i ponosno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije