Urednik Dore

HRT objavio veliku vijest: Tomislav Štengl postao član EBU-ove Referentne grupe za Eurosonog

Foto: HRT
1/6
18.09.2023.
u 12:23

Hrvatska nakon dvadeset godina ponovno ima svog predstavnika u ovom važnom tijelu koje broji jedanaest članova

Urednik Dore i voditelj triju HRT-ovih delegacija Eurosonga ( 2018.god.- Lisabon, 2022.god. -Torino i 2023. god.- Liverpool) Tomislav Štengl, postao je član Referentne grupe Europske radiotelevizijske unije za Eurosong.

Hrvatska tako nakon dvadeset godina ponovno ima svog predstavnika u ovom važnom tijelu koje broji jedanaest članova.

Referentna grupa za Eurosong sastaje se četiri do pet puta godišnje, a zadaće su im odobravanje razvoja i budućeg formata Eurosonga, osiguravanje financiranja Eurosonga, moderniziranje brenda i povećanja interesa za Eurosong te nadgledanje organizacije domaćinske televizije tijekom godine.

VEZANI ČLANCI: 

Na čelu referentne grupe EBU- a je Bakel Walden iz Švicarske, a osim Tomislava Štengla s HRT-a tu su još: Ebba Adielsson (SVT), Rachel Ashdown (BBC), Felix Bergsson (RÚV), Ana Maria Bordas (RTVE), Carla Bugalho (RTP), Claudio Fasulo (RAI), Simona Martorelli (RAI), Alexandra Wolfslast (NDR) i izvršni supervizor Martin Österdahl (EBU).

VIDEO Zgodna navijačica s Davis Cupa: 'Neugodno mi je, uskoro punim 44 godine, ovo je za mlađe djevojke'


 

 

Komentara 1

SE
senijor121
16:02 18.09.2023.

Velika vijest bi bila privatizacija HRT-a koji nije ni hrvatski ni javni i tako osoboditi nrarod da plaća svoje štetočine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije