Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
usred opasnosti

HRT-ova ekipa u Izraelu svjedočila raketnim napadima, javio se Vlahov: 'Nekoliko ih je palo u našoj blizini'

Foto: Screenshot HRT
1/10
11.10.2023.
u 15:30

Među ekipom koja je otišla u Izrael su reporter Petar Vlahov, snimatelj Stjepan Kotarski i audio tehničar Stjepan Beti. U vijestima u 14 sati u srijedu javili su se iz Izraela, negdje na prostoru između gradova Aškelon i Tel Aviva, gdje su se našli usred ozbiljne opasnosti

Nakon što je Hamas u subotu poslao borce na izraelski teritorij gdje je od tada ubijeno više od 1200 ljudi, a tisuće su ozlijeđene u napadu, i HRT je poslao svoje reportere kako bi od tamo izvještavao što brže i sa što točnijim informacijama. 

Među ekipom koja je otišla u Izrael su reporter Petar Vlahov, snimatelj Stjepan Kotarski i audio tehničar Stjepan Beti. U vijestima u 14 sati u srijedu javili su se iz Izraela, negdje na prostoru između gradova Aškelon i Tel Aviva, gdje su se našli usred ozbiljne opasnosti. Naime, svjedočili su najnovijem raketnom napadu Hamasa.

VEZANI ČLANCI

“Svjedočili smo jednom od raketnih udara Hamasa na Izrael, između Aškelona i Tel Aviva. Nekoliko raketa palo je u našoj blizini. Vidjeli smo kako reagiraju ljudi, morali smo odmah izaći iz automobila i sačekati da prođe raketni udar”, javio je ekskluzivno Vlahov za HRT.

Oružano krilo Hamasa, brigada Al Qassam, ranije je objavila da izvodi “velike napade” na izraelski grad Aškelon, a objavili su i slike napada na kojima se vidi gusti crni dim i automobili u plamenu. Izraelske obrambene snage rekle su da su se u gradu oglasile sirene.

Naravno, HRT-ova ekipa odmah po početku udara sklonila se iz automobila u najbliži jarak pored ceste kako bi si osigurali najveću moguću sigurnost, a to su učinili nakon što su vidjeli da isto rade i ostali u blizini. Petar Vlahov pored ceste se i javio za HRT kako bi opisao što im se dogodilo.

1/13

Inače, u istoj situaciji našla se u utorak i CNN-ova reporterka Clarissa Ward i njezini kolege. Naime, Clarissa Ward s CNN-a i Richard Engel s NBC Newsa javljali su se uživo iz blizine pojasa Gaze kada su nedaleko od njih ispaljene rakete. 

Clarissa Ward i njezini kolege legli su u jarak, a ona je u javljaju uživo rekla: "Oprostite na neelegantnoj poziciji. Zbog velike baražne paljbe raketa nedaleko od nas morali smo se skloniti ovdje uz cestu".

Nekoliko trenutaka kasnije, novinari su mogli sigurno ustati te su svojim gledateljima snimili okolno područje.

VIDEO Aleksandra Prijović otkrila kako je imati Lepu Brenu za svekrvu: 'Voli da kuva, često pravi ručak'

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar ZLO
ZLO
17:12 11.10.2023.

A hoće li ovaj junak svratiti malo i do Gaze... onako, čisto zbog balansiranog izvještavanja

Avatar rubinet
rubinet
17:41 11.10.2023.

Zapliće mu se jezik. Može biti da je stvarno bilo blizu pa se ukakio. A gdje je pancirka? PS pričvrsti kacigu.

DU
Deleted user
12:44 12.10.2023.

Iza njega cure bez kacige selfaju se! Ajme sramote...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije