Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA INSTAGRAMU

Prijović se oglasila nakon izjave kojom je izazvala reakcije u Srbiji: 'Potpuno je izvučena iz konteksta'

Beograd: Aleksandra Prijović održala je drugi koncert u Štark Areni
Foto: Antonio Ahel/PIXSELL
1/17
11.10.2023.
u 14:32

Pjevačica se u utorak družila s hrvatskim novinarima te odgovarala na brojna pitanja, a jedan svoj odgovor danas je demantirala te rekla da je izvučen iz konteksta.

Srpska pjevačica Aleksandra Prijović (28) posljednjih dana puni medijske stupce u Hrvatskoj sa svojih pet koncerata u zagrebačkoj Areni. Tim povodom pjevačica se u utorak družila s hrvatskim novinarima te odgovarala na brojna pitanja. Na jedno od njih odgovorila je tako da je rekla da ona nije samo ''srpska pjevačica'' već da pripada svima. Ovim je odgovorima izazvala reakcije u susjednoj Srbiji, a zbog toga se javila i danas na društvenim mrežama te sve objasnila. Pjevačica koja je odrasla u Hrvatskoj, a živi i radi u Srbiji rekla je da je ta njezina izjava izvučena iz konteksta.

"Iako nikada ne demantiram novinske natpise, u ovom slučaju imam veliku potrebu obratiti se vezano za tekst koji je jučer izašao, gdje se navodi da se ne želim deklarirati kao srpska pjevačica. Svi vrlo dobro znaju da sam ja Srpkinja koja je odrasla u Hrvatskoj. Moja obitelj vuče podrijetlo iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, kao i mnoge obitelji na našim prostorima. Izjava koju sam ja dala je potpuno izvučena iz konteksta, a možda s moje strane loše iskomunicirana jer sam željela reći da sam netko tko se osjeća kao kod kuće u svim ovim republikama. Muzika nas treba spajati, a ne razdvajati. Žao mi je što je poruka zajedništva i ljubavi prenesena loše. Nikada se ne odričem svog. Znam da ćete me razumjeti", napisala je na svom Instagram profilu ova pjevačica.

Beograd: Aleksandra Prijović održala je drugi koncert u Štark Areni
1/18

Inače, ovo je izjava na koju se Prijović sada referirala.

– Odgojena sam da mi, u koju god državu odem, bude najbitnije kakav je netko čovjek. Svaka država za mene je posebna. U Bosni volim slušati sevdah, kad sam u Hrvatskoj uživam si pustiti Olivera Dragojevića, posebno dok se vozim pored mora. U Zagrebu imam omiljeni restoran u koji volim ići. S obzirom na to da se sve ovo događa u Hrvatskoj, moram priznati da nekako… Ja sam ipak odrasla ovdje. Mislim da su ljudi koji su upoznati s time jako ponosni na mene. Pogotovo oni što su išli sa mnom u školu i družili se. Kad negdje pročitam ''srpska pjevačica''… Ja nisam samo to, svačija sam. Ne volim reći da sam bilo čija, ali sam pjevačica svih i volim sve. Ne želim da me itko prisvaja i govori ''samo naša''. Kamo god da dođem, publika me super dočeka i osjećam se kao da sam odrastala u svakoj od tih država – rekla je jučer za Story.hr.

Foto: Instagram screenshot

Podsjetimo, Aleksandra je u utorak razgovarala s medijima tik nakon što je najavila i peti koncert u zagrebačkoj Areni. Prijović će tako u Zagrebu  nastupati uzastopno od 1. do 4. prosinca te 6. prosinca i pjevati za oko 90.000 ljudi. Glazbenica je u sklopu svoje turneje ''Od istoka do zapada'' već održala tri koncerta u beogradskoj Štark Areni, a planira i nastupe u Sarajevu, Tuzli i Nišu. 

– Peta Arena, peta večer ljubavi i pet puta hvala! Ponosna sam i od srca zahvalna na količini ljubavi i podrške koju mi dajete. Ne znam što da vam drugo kažem osim da vas volim i jedva čekam da uživamo i stvorimo uspomene koje ćemo čuvati i pamtiti zauvijek. Vjerujte mi da će svaku večer u Zagrebu biti posebno – poručila je Prijović obožavateljima putem Extra FM-a gostujući u Zagrebu nakon što je potvrdila datum pete Arene. 

VEZANI ČLANCI

– Bio mi je san napuniti Arenu, prijašnjih sam godina maštala o tome, a sada su se moji snovi ostvarili – hvala vam! Na moju veliku sreću, radost i najveće zadovoljstvo otvaramo i treću zagrebačku Arenu – vidimo se i 3. prosinca na Extra koncertu godine. Jedva čekam, u Zagrebu će biti ludilo, potrudit ću se da to bude nezaboravno druženje, dat ću sve od sebe, bit će i gostiju, ali to neka ostane iznenađenje. Turneja ''Od istoka do zapada'' je krenula i to najljepše što je mogla – poručila je Aleksandra prije tjedan dana kada je najavila treći koncert u Areni Zagreb. 

Prijović je rođena u Somboru, a odrasla je u Hrvatskoj, u Belom Manastiru. U žarište javnosti došla je kada je objavljeno da je u vezi s posinkom Lepe Brene Filipom Živojinovićem. Par se vjenčao 2018. godine, a godinu poslije dobili su sina Aleksandra. 

VIDEO Aleksandra Prijović dala intervju za Večernji list

 

 

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar horuk
horuk
16:07 11.10.2023.

Možda to djeluje umišljeno ali uvjeren sam da je ta "folk " muzika ili "turbofolk" primitivni šund koji tipično balkanski ni ne želi biti kvalitetan, zahtjevan i progresivan već primitivan, zaostao, zatucan. Nešto što se 100% poklapa sa Balkanom i tim mentalitetom. To nikada ne bih slušao, čini mi se čak i da ne postoji druga muzika nebi.

DU
Deleted user
15:31 11.10.2023.

Žena pragmtična.Sve vas volim,volim i vaše pare.

Avatar Idler 3
Idler 3
14:46 11.10.2023.

Jedino ne razmem kakšne su to republike...a i ni rekla kakšni model opankih bu mela na koncertu ?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije