Celebrity Masterchef

Ivana je oduševila žiri maštovitim jelom i odnijela pobjedu

Masterchef
Foto: Nova TV
1/5
12.04.2014.
u 10:20

Spremala je ribu drugi put u životu, a odlučila se za njeno pečenje na tavici u aromatičnom umaku i pripremu gnjezdašca od luka i krumpira.

Za vrijeme kuhanja Ivana je sebi ´nabila´ užurbani tempo te ju je pomalo dekoncentrirao Igor koji je do nje dolazio razgovarati, a koji pomoću tuđeg stresa, kako kaže, liječi svoj.

- Mešin, ti si moj idol! To što ne razgovaram s tobom ne znači da te ne volim nego...znaš? Trauma!´, rekla mu je te priznala da je sad više ´zagrizla´. Susrela se s istim problemom s graškom kao i kod curryja. Ovaj put Ivana nije htjela riskirati s kašnjenjem:

- Shvatila sam konačno da ne kuham za 15 ljudi dakle da to ne moraju biti veliki obroci i da moram biti gotova na vrijeme´.

Za vrijeme kuhanja se upoznavala i s pećnicom te je shvatila da je treba pojačati. U svom jelu Ivana se inspirirala Londonom. Kako kaže, pripremala je ´fish and chips´ na hrvatski način.

- Znam da će biti 100 zamjerki, to fakat očekujem, kazala je Ivana prije kušanja.

Kad je kušao njezino jelo, inače zahtjevni Dino je komentirao: ´Skoro da nemam prigovora´. Riba je odlično isfiletirana, pak choy odlično kuhan, povrće zeleno. Jedino bi luk u povrću rezao tanje ili kuhao malo duže. ´Svaka čast!´, poručio joj je. Andreju je - sve fino napravljeno.

Rečeno je što je rečeno, a morate znati da je ovo što je rekao Dino je maksimalno od njegove pohvale. Ja ću reći što mislim, a što on nikad neće nikad´, započeo je Radovan završivši sa svojom najpoznatijom rečenicom: ´Meni je to jako fino!´.

- Zbog toga što je pripremila jelo zericu maštovitije, ambicioznije, poduzetnije i, po okusu, zamamnije - pobjednica je Ivana!´, proglasio je Radovan.

Alka Vujica: Za ženu je kuhanje pitanje ženske časti

Poznata kantautorica Alka Vuica se u novoj emisiji odlučila za tradicionalnu pripremu ribe koju je odlučila servirati bez filetiranja. Jako voli grašak i kad ga je vidjela jednostavno nije mogla odoljeti da ga ne spremi. Odlučila se za pripremu brancina na ´starinski´, tradicionalniji način.

- Kuhanje na neki način doživljavam kao pitanje ženske časti. Mislim da je kuhanje za ženu jednako važno kao i da bude uređena i da joj je kuća čista. To mi je sve nekako povezano uz pitanje ženske časti, otkrila je.

Foto: Nova TV, RTL

Foto: Nova TV

Za vrijeme kuhanja se bojala da ribu ne presoli.

- Kod ribe je uvijek osjetljivo soliti jer je ona naravno živeći u moru - slana, našalila se.

Nakon komentara žirija s Ivanom i Igorom je komentirala da se bori za tradicionalnu hrvatsku kuhinju.

- Mislim da sam za ovaj mladi žiri prestaromodna pa mi sigurno neće dati najbolje mjesto jer sam ih valjda podsjetila na kuhinju njihove matere´, našalila se prije proglašenja.

Iako Alka nije pobijedila, žiri je naglasio da u ovom izazovu nije bilo loših tanjura.

Foto: Nova TV, RTL

Foto: Nova TV

>>Antonija Šola izbačena iz Celebrity Masterchefa zbog brzopletosti

>>Novi dan, novi izazovi. Nemam pojma što bi moglo biti danas!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije