Kupovanje gluposti

Jackson je bio opsjednut kupovanjem i bio je rasipan

Posljednji nastup Michaela Jacksona
AFP
18.11.2012.
u 15:06

Jedne godine je potrošio osam milijuna dolara samo na putovanja i kupovanje antikviteta.

Novi detalji o životu preminulog kralja popa, Michaela Jacksona donose informacije o njegovoj rastrošnosti i nepromišljenosti kada je o financijama riječ. Svi njegovi planovi i projekti bili su teško ostvarivi i zvučali su suludo te su se samo neki ostvarili. Jackson je tako 1996. godine došao je na ideju da otvori park u kojem bi smjestio sve krave koje su oboljele od kravljeg ludila.

Godinu dana poslije u Poljskoj je najavio kako će u suradnji s tamošnjim vlastima otvoriti dječji zabavni park u Varšavi u koji će biti uloženo 500 milijuna dolara. U kupnji skupocjenih stvari nije se baš savjetovao sa financijskim savjetnicima koji nisu odobrili njegovu kupnju zlatnog kipića Oscara kojeg je producent David O. Selznick dobio za filma \"Zameo ih vjetar\" i kojeg je pjevač na aukciji platio 1,54 milijuna dolara.

Nije bio revan ni u plaćanju računa i zlatar David Orgell tužio ga je jer mu nije podmirio dug od 1,9 milijuna dolara za sat koji je kupio kod njega. Jackson je htio vratiti sat ali Orgelli ga nije htio natrag jer je bio izgreban.

Krajem 90-tih najviše novaca trošio je na putovanja i kupovanje antikviteta na što je godišnje potrošio osam mlijuna dolara.

- Jackson nije znao pravu vrijednost novca i mislio je kako će ga uvijek imati jer mu je pristizao sa svih strana. Jednom je bio u Las Vegasu s djecom i svakom im je u ruku stavio deset tisuća dolara i rekao da se odu zabaviti na sat vremena - ispričao je njegov blizak prijatelj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije