Njene tajne

Jadranka Salečić: Da dobijem na lotu, snimila bih svoj talk show

jadranka salečić
07.09.2014.
u 11:00

Simpatična autorica "Jadrankinih kućnih čarolija" otkriva kako je zbog želje da vidi Izrael završila na TV-u, hoće li napisati knjigu, odakle joj ideje i kako joj druženje s unukom briše probleme

Sanjala je o poslu na radiju, no državnoj službenici Jadranki Salečić sudbina je namijenila drugi medij – televiziju. I tako, pukom slučajnošću, ali opet zbog jednog sna o kojem će sama sve ispričati, pred kamerama nam već četiri godine daje korisne savjete u “Jadrankinim kućnim čarolijama” u sklopu “In Magazina” Nove TV. I uživa u tome!

– Moja opsesija minisavjetima za kućanstvo traje oduvijek. Još u magazinu Svijet izrezivala sam tu kolumnu. A i mama je bila odlična domaćica, prava dobra mama koja mi je kao mladoj, dok nisam imala pojma, otkrivala pojedine trikove... – počinje Jadranka svoju priču.

– Godina poslije toga kći moje prijateljice radila je na televiziji i rekla sam joj, onako usput, kako bi bilo zgodno da se u programu realizira nešto nalik emisiji za savjete... Bit ću iskrena, u tom trenutku tražila sam načine za dodatnu zaradu jer sam silno htjela posjetiti Izrael. To mi je bila životna želja. I po onoj staroj “pazi što želiš jer bi ti se moglo ostvariti”, nakon nekog vremena stigla je ponuda za pilot-epizodu i sve je ostalo povijest, brojim već četvrtu godinu. I da, bila sam u Izraelu! Na početku je ponudu čak i odbila pod izlikom da nikad nije bila na TV-u i kako će od treme pasti u nesvijest.

A imala sam i godina... Uglavnom, tekst za pilot-epizodu učila sam dugo i bio je pravi izazov snimiti ju. A kada je emitiran, nastao je bum. Ljudi su odlično reagirali, svidjeli su im se savjeti, zvali su me “gospođom iz naroda”, slali su pitanja, a zbog njihove podrške s vremenom je nestao i strah od kamera.

No, ove je sezone i njezina emisija malo promijenila koncept.

– Odaberemo jednu namirnicu, primjerice jabuku ili mandarinu, i savjetujemo kako je koristiti, bilo za čišćenje bilo kao kozmetiku. Snimamo jednu epizodu dnevno i to u mojoj divnoj drvenoj kućici u Krapinskim Toplicama kamo sam se nedavno preselila. Posadila sam tamo i svoje maline, kupine, aroniju... no još nisam došla do stadija uzgoja vrta. Možda i bolje jer je ovu sezonu obilježila najezda puževa. Sve bi mi pojeli – kaže Jadranka. A kada već spominje puževe, pitali smo je postoji li koji trik protiv njih. Ispalila je kao iz topa:

– Sol! Stavite na puža soli i on doslovno nestane.

Ovoj simpatičnoj, mudroj i mladolikoj ženi 58 je godina. Kaže ona: – Strašno puno, ali ne dam se! A tajna je u:

– Smilju! Uberete ga u lipnju, stavite u bademovo ulje, ostavite 45 dana i potom procijedite. Nakon mazanja tim maceratom koža je divna. Uglavnom, moj je stav da ti se u životu sve mora vratiti. Pa tako svojem 37-godišnjem sinu, kada me naljuti kao što sam znala ja naljutiti svoju mamu i ne javi mi se da je, primjerice, doputovao na more, a ja se brinem, volim reći: “Znat ćeš kako sam se osjećala kada ti ovo bude činila tvoja kći”. I onda se šalim pa mu kažem: “Gle, mažem se smiljem, to je besmrtna biljka, i jest ću aroniju i živjeti sto godina samo da ti vidim izraz lica kada nazoveš svoju Cvitu, a ona ti se ne javi”.

Život živi punim plućima, rođena je pozitivka i pršti energijom, a unuka joj je izvor sreće.

– Naša je 19-mjesečna Cvita prekrasna, vesela, frčkava plavušica. Djeca su jedina iskrena bića na svijetu. Deset minuta druženja s njom i svih milijun životnih problema nestaje kao da su nožem odrezani. Kada jednom više ne budem radila u državnoj službi i budem samo s unučicom, mogla bih se posvetiti pisanju – smije se Jadranka i na to bi li joj odgovarao neki talk show, spremno odgovara: – Joj, što bih to voljela! Martha Stewart božica je formata koji bi mi pasao. Da dobijem na lotu, prvo bih sinu kupila stan, a onda otvorila produkcijsku kuću i realizirala svoj show.

Savjeti:

Maslinovo ulje omekšat će vam nokte za samo deset minuta, a želite li zagrabiti med žličicom, a da se on ne primi za nju, prije ju umočite u maslinovo ulje i med će samo skliznuti

Kivi je odličan za pomlađivanje. Zgnječite ga i stavite na lice dok se ne osuši, a potom ga isperite hladnom vodom. Maska je idealna za masnu kožu

Pušači Imate li pušača u kući, a ne želite da smrdi po opušcima, na dno pepeljare pospite zobene pahuljice. Ako u sobi smrdi na dim cigareta, u posudu ulijte vinski ocat i ostavite tijekom noći

Kamenac U posudi s raspršivačem pomiješajte pola bočice vode i dva čepa omekšivača za rublje – kamenac s tuš-kabine će nestati

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije