Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FRANKIE GOES TO HOLLYWOOD

Jedna od najprodavanijih grupa 80-ih vraća se nakon punih 36 godina zbog nastupa na Euroviziji

Frankie Goes To Hollywood
Foto: Promo
1/3
26.04.2023.
u 20:45

Frankie Goes To Hollywood prije 40 godina imali su hit singlove "Two Tribes", "Relax" i "The Power of Love", a nakon raspada 1987. godine nisu nikad više svirali zajedno. Okupit će se u rodnom Liverpoolu i svirati pred 30 tisuća ljudi

Jedna od najomiljenijih britanskih grupa iz 80-ih Frankie Goes To Hollywood nakon punih 36 godina zasvirat će u originalnom sastavu, i to u rodnom Liverpoolu, gdje će se od 9. do 13. svibnja održati Eurovizija. 

Grupa je bila jedna od najprodavanijih grupa 1980-ih, s hitovima poput "Two Tribes", "Relax" i "The Power of Love",  a kako piše BBC, nastupit će na svečanom otvorenju Eurovizije 7. svibnja. Frankie Goes To Hollywood svirat će u originalnoj postavi:  Holly Johnson, Nash, Paul Rutherford, Mark O'Toole i Peter Gill.

Grupa nije nastupala zajedno od 1987., ali gitarist Nash rekao je da je ponovno okupljanje za veliku eurovizijsku dobrodošlicu u njihovom rodnom gradu ""dobra stvar". Godine 1984., Frankie Goes To Hollywood došli su na broj 1 jedan britanske top liste s prva tri singla. "Relax" je postala druga najprodavanija pjesma 1980-ih, unatoč tome što ju je BBC Radio 1 zabranio nakon što je DJ Mike Read rekao da su njezini stihovi "opsceni".

Razišli su se 1987. nakon svađe, a ponovno su se okupili 2003. za VH1 emisiju Bands Reunited, ali nisu nastupili.
Njihovo ponovno okupljanje neće biti cijeli koncert, a najzanimljiviji dijelovi događaja bit će prikazani tijekom posebnog programa na BBC One 8. svibnja.

Očekuje se da će gotovo 30.000 ljudi gledati ceremoniju ispred St George's Halla. Na koncertu će nastupiti i liverpoolski bendovi Atomic Kitten, Lightning Seeds i Real Thing te eurovizijske pobjednice Jamala i Conchita Wurst.

Podijelivši vijest na svojoj Instagram stranici, frontmen Johnson istaknuo je da je "sretan što može najaviti" ponovno okupljanje grupe i da će Eurovizijska svečanost biti "vrlo poseban događaj".

VIDEO: Miša Grof opet napada Pišek: 'Nije se pojavila na groblju niti jednom od Vidojevog sprovoda'

 

Komentara 2

Avatar Jopa
Jopa
07:34 27.04.2023.

Taman su si svjetonazorski bliski postali sa eurovizijom.. 🧑‍🤝‍🧑 No što se tiče same glazbe tih par hitova iz 80ih mi je bilo ok..

DU
Deleted user
21:32 26.04.2023.

Brišete mi komentar povezan s temom članka? Zbog čega? Ponavljam ga - "Stvarno?! Uf, to moran gledat'! 'Ajme što ja njih volin! Iako su imali samo dva (studijska) albuma stvari su im fenomenalne! Kad se samo sitin njihove stvari "Warriors Of The Wasteland", pa "Rage Hard", pa "For Heaven's Sake", ... Uz spomenute u članku. Ma, fenomenalni! Stvarno je (bila) šteta što su se raspali. Definitivno ih gledam."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije