30 GODINA OD ODLASKA

Jedna od naših najboljih pjevačica na vrhuncu slave posvetila se obitelji, a tragična smrt prekinula joj je snove

Foto: Screenshot
1/6
26.08.2022.
u 09:17

Đurđica Barlović je svoj glazbeni put započela jako rano, sa samo 13 godina nastupila je na natjecanju "Djeca pjevaju", a najveću je slavu i uspjeh postigla kao pjevačica Novih fosila s kojima je otpjevala hitove kao što su "Najdraže moje", "Šuti, moj dječače plavi", "Da te ne volim", "Diridonda", "E moj Saša", "Košulja plava" i mnoge druge.

Na današnji dan prije 30 godina od posljedica srčanog udara preminula je legendarna pjevačica Đurđica Barlović koja je blistavu karijeru ostvarila kao vokal grupe Novi fosili. Đurđica je imala samo 42 godine, a iza sebe je ostavila sinove Hrvoja i Bornu i supruga Ivana.

Njezine se pjesme i dan danas rado slušaju, a pjevaju ih sve generacije, od onih najmlađih do najstarijih.

Đurđica je svoj glazbeni put započela jako rano, sa samo 13 godina nastupila je na natjecanju "Djeca pjevaju", a najveću je slavu i uspjeh postigla kao pjevačica Novih fosila s kojima je otpjevala hitove kao što su "Najdraže moje", "Šuti, moj dječače plavi", "Da te ne volim", "Diridonda", "E moj Saša", "Košulja plava" i mnoge druge.

U Novim fosilima ostala je od 1977. sve do 1982. godine kada je mikrofon i nastupe na pozornicama diljem bivše Jugoslavije odlučila zamijeniti mirnim obiteljiskim životom, a nešto kasnije odlučila se okušati u samostalnoj karijeri tijekom koje je snimila četiri albuma, ali nikada više nije postigla uspjeh kao s Fosilima.

- Odrastati uz takvu majku meni je bilo normalno. Ona nama nije bila Đurđica Barlović, bila je samo mama. U našoj kući ona je vikendom pjevala, ali svaki dan je kuhala, ručak je uvijek bio u jedan, plahte su bile ispeglane, prozori kristalno čisti - prisjetio se lani u programu Radio Dalmacije njen sin Hrvoje. 

Nije mogao izdvojiti pjesmu koja joj je bila najdraža: 'Mislim da je sve pjesme pjevala s jednom određenom emocijom i ljubavi, što se može i osjetiti u njezinim interpretacijama. Koja joj je pjesma bila najdraža? E, to ne znam i nažalost nikada neću saznati.'

Istaknuo je da je voljela rodni Split i redovito mu se vraćala. 'Uvijek je rado svraćala u Split jer je iz Splita i potekla. Kao i kod svih pravih Splićana - ako odu iz Splita, on ne ode iz njih', poručio je Hrvoje koji često, baš kao i njegov brat Borna, na društvenim mrežama dijeli obiteljske fotografije svoje majke. Kako je rekao, iznenađuje ih koliko mladih ljudi poštuje ono što je ona radila. Hitovi koje je otpjevala Đurđica Barlović pjevaju se i dan danas i postali su pravi evergreeni.

VIDEO: Nakon 25 godina braka Rocky se razvodi od 22 godina mlađe manekenke 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije