"sezona lova"

John Travolta u ulozi Srbina želi se osvetiti Robertu De Niru

killing (1)
Foto: "Killing Season"
1/3
15.09.2013.
u 10:00

I 18 godina nakon kraja rata željan je osvete te iz zabačenog bosanskog sela Lukomira u kojem živi odlazi u Apalačko gorje u Americi, gdje u kolibi, otuđen od svih, živi ratni veteran Ford.

Prošlost je mrtva, neka tako i ostane – odgovara Robert De Niro u akcijskom trileru “Sezona lova” Johnu Travolti na pitanje kako održava prošlost živom kad ne želi govoriti o njoj. Naime, Travoltin lik, Srbin Emil Kovač, bivši pripadnik srpske paravojne organizacije Škorpioni živi u prošlosti i za njega rat u Bosni i Hercegovini, u kojem je kao pukovnik NATO-a sudjelovao i Amerikanac Benjamin Ford (De Niro), nikada nije završio.

I 18 godina nakon kraja rata željan je osvete te iz zabačenog bosanskog sela Lukomira u kojem živi odlazi u Apalačko gorje u Americi, gdje u kolibi, otuđen od svih, živi ratni veteran Ford čitajući Hemingwaya, slušajući Johnnyja Casha i fotografirajući divljinu. U bespućima Apalačkog gorja naizgled slučajno nailazi na Kovača koji mu se predstavi kao turist iz Europe i prima ga u svoju kolibu. Ne znajući za Kovačeve osvetničke namjere, Ford odvede svoga gosta u lov i ne sluteći da će u divljini postati Kovačeva lovina.

Scenarij filma dugo je bio na popisu u američkoj filmskoj industriji poznatom kao Crna lista na kojoj se nalaze filmski scenariji koji se smatraju jako dobrima, ali još nisu producirani. Scenarij je zapeo za oko 59-godišnjem Travolti te je zaključio da bi bio dobar izbor za njegov prvi zajednički film sa 70-godišnjim De Nirom. Prema jednom do ranijih planova trebao ga je režirati John McTiernan, redatelj kultnog “Predatora” koji je pričom sličan “Sezoni lova”. I filmski kritičari smatraju da bi McTiernanovim angažmanom film puno bolje ispao. No, umjesto njega režije se primio Mark Steven Johnson, poznat po “Daredevilu” i obiteljskoj drami “Jack Frost”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije