Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kralj gafova

Kada su Meghan i Harry spomenuli rasističke izjave svi su pomislili na ovog člana kraljevske obitelji

Kraljica Elizabeta II
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
13.03.2021.
u 16:45

Princ Philip, koji se još uvijek nalazi u bolnici nakon operacije srca nosi i titulu kralja gafova u obitelji i često su mediji prenosili njegove uvredljive izjave i zato su mnogi odmah posumnjali kako je Philip postavio unuku i njegovoj supruzi pitanje oko boje kože.

Kada su Meghan Markle i princ Harry u razgovoru s Oprah Winfrey otkrili kako su neki članovi kraljevske obitelji postavljali pitanje koje će boje kože imati njihov sin Archie mnogi su pomislili kako je ovo pitanje postavio princ Philip, Harryjev djed koji je u kraljevskoj obitelji poznat po neprimjerenim i često rasističkim izjavama u javnosti. Ipak, princ Harry je otkrio kako ovo pitanje nisu postavljali ni njegova baka kraljica Elizabeta ni njegov djed Philip, a tko je ovo pitanje postavio rekao je kako ne želi otkriti kao što nije želio otkriti ni sadržaj razgovora s dotičnim članovima obitelji.

Princ Philip, koji se još uvijek nalazi u bolnici nakon operacije srca nosi i titulu kralja gafova u obitelji i često su mediji prenosili njegove uvredljive izjave i zato su mnogi odmah posumnjali kako je Philip postavio unuku i njegovoj supruzi pitanje oko boje kože. Mogao bi izgubiti koju kilu, rekao je princ Philip prije nekoliko godina tada 13-godišnjem Andrewu Adamsu koji je želio postati astronaut. Vojvoda od Edinburga je 2000. godine skupini gluhe djece koja su stajala kraj benda koji je svirao karipsku glazbu rekao: 

- Gluhi ste? Ako stojite blizu toga, nije ni čudo da ste gluhi. Bacate li još uvijek koplja jedni na druge? - bilo je pitanje upućenu uspješnom aboridžinskom zabavljaču prilikom posjeta Australiji 1992. godine, a nekoliko godina ranije je 21-godišnjem britanskom studentu Simonu tijekom posjeta Kini rekao:  - Ako ostaneš ovdje još neko vrijeme, vratit ćeš se kući s kosim očima. Princ Philip bio je jedan od najaktivnijih članova kraljevske obitelji, a 2017. godine povukao se s javnih dužnosti. 

 

Ključne riječi

Komentara 9

DI
Diesel
17:27 13.03.2021.

Jedini rasista u ovoj prici je Oprah Winfrey.

Avatar Večernje žutilo
Večernje žutilo
17:12 13.03.2021.

Zašto kralj gafova?! Baš su mu fora izjave i pitanja...

Avatar Viktor999
Viktor999
17:34 13.03.2021.

Koje gluposti pišete, pa i da je pitao, ne vidim problem; i mene bi zanimalo koje bi mi boje kože bii praunuk ako znam da mi je unuk UDAN za mulatkinju 😂😂😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije