Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJTEŽI PERIOD

Kako je Camilla od omražene ljubavnice postala omiljena članica kraljevske obitelji

Foto: Reuters
1/12
13.04.2024.
u 19:00

Dok je afera Charlesa i Camille bila javna tajna, kraljica Elizabeta nije bila naklonjena Camilli i nitko se nije nadao kako će kraljica dati blagoslov toj vezi

U našem braku bilo je troje ljudi, bila je gužva, priznala je princeza Diana u televizijskom intervju početkom 90-ih kada je pričala o svom braku i odnosima u obitelji. Javna je tajna bila kako je Camilla Parker ta treća osoba s kojom je princ Charles, Dianin suprug, imao aferu prije, ali i tijekom njihova braka. Od tog trenutka Camilla je postala omražena ljubavnica i britanski mediji su je razapinjali kao razaračicu brakova te su koristili svaku priliku da iskopaju neki sočni detalj o njezinu životu.

– Bili su to najneugodniji trenuci u mom životu, koje ne bih poželjela ni najgorem neprijatelju – rekla je poslije Camilla prisjećajući se tog perioda. Zadnjih tjedana na naslovnicama britanskog tiska ispisuju se hvalospjevi Camilli koja je postala zaštitno lice kraljevske obitelji čiji su se članovi početkom ove godine suočili s teškim zdravstvenim dijagnozama. Nakon što je javnost saznala da je kralju Charlesu te princezi od Walesa, Kate Middleton dijagnosticiran rak, Camilla je bez imalo pogovora preuzela većinu njihovih dužnosti i gdje god se pojavi, dočekana je kao kraljica. Kada se prije 20 godina udala za tada princa Charlesa, njezinu ulogu u dužnostima kraljevske obitelji nikada se nije toliko stavljalo u fokus.

Njezina je uloga, govorili su tada poznavatelji kraljevske obitelji, bila podupirati svog supruga u obavljanju njegovih sve težih kraljevskih dužnosti, dok je gradila mali portfelj pokroviteljstava koje je željela podržati. Dok je afera Charlesa i Camille bila javna tajna, kraljica Elizabeta nije bila naklonjena Camilli i nitko se nije nadao kako će kraljica dati blagoslov toj vezi, a kamoli da će dopustiti Charlesu da se vjenča Camillom. Koliko kraljica nije odobravala tu vezu, govori i činjenica kako je odbila doći na Charlesov 50. rođendan bude li se u istoj prostoriji pojavila i Camilla. Deset je godina trebalo da kraljica prihvati svoju novu snahu, a kada je javno najavila da želi Camilli dati titulu kraljice supruge kada Charles postane kralj, i mišljenje britanske javnosti postalo je naklonjenije Camilli.

VEZANI ČLANCI

– Kada moj sin Charles postane kralj, znam da ćete njemu i njegovoj supruzi Camilli pružiti istu podršku koju ste dali meni, i moja je iskrena želja da, kada to vrijeme dođe, ona bude poznata kao kraljica supruga jer nastavlja svoju odanu službu – izjavila je svojevremeno kraljica Elizabeta. Nakon toga Camilla je počela uživati veću popularnost, a titula omražene ljubavnice je polako izblijedjela i više nije živjela u sjeni princeze Diane koja je i nakon smrti bila omiljena članica ove obitelji.

– Camilla je apsolutni vojnik. Zabrinuta je za svog muža, svi su zabrinuti. Njegovo Veličanstvo je nevjerojatno dobro, ali teško je vidjeti da netko koga volite prolazi kroz ovakvo iskustvo. A ipak pojavljuje se gdje god treba, radeći točno ono što se od nje traži s osmijehom na licu. – izjavio je nedavno jedan poznavatelj kraljevske obitelji za Daily Mail. Osobe bliske kraljevskom paru, koji je 9. travnja proslavio 20 godina braka, kažu kako je Camillin humor ono što Charlesu pomaže da prebrodi teško razdoblje.

1/27

– Iskreno, urnebesno je smiješna. Stvarno olakšava svaku tmurnu atmosferu. Ona ne donosi cvijeće, ali uvijek dolazi s puno smijeha, što je često ono što Njegovo Veličanstvo najviše treba – rekao je prijatelj para. Ljubavna priča novog britanskog kralja i njegove druge supruge rodila se u Windsoru 1970. godine na jednoj polo utakmici. Charles je tada prišao Camilli i bez oklijevanja je pozvao na večeru. Sljedećih godinu dana bili su nerazdvojni, a kada se 23-godišnji princ priključio Kraljevskoj mornarici, njihov odnos se razvodnio.

Dvije godine poslije Camilla se udala za časnika britanske vojske Andrewa Parkera Bowlesa. Charles je bio povrijeđen i teško je prihvatio njezin brak, ali ubrzo je jedan od tada najpoželjnijih neženja na svijetu upoznao princezu Dianu s kojom će se vjenčati 1981. na ceremoniji koju su pratili milijuni. Iako povrijeđen, i u braku je održavao kontakt s Camillom te su svoju romansu obnovili iza leđa svojih supružnika. Diana je saznala za treću osobu u svom braku te se na jednoj zabavi suprotstavila Camilli i zatražila da prekine aferu s Charlesom. To se nije dogodilo, a britanski tabloidi su 1992. godine objavili transkript telefonskog razgovora između Camille i Charlesa. – O, Bože. Samo ću živjeti u tvojim hlačama ili nešto slično. Bilo bi mnogo lakše! – izjavio je Charles u tom spomenutom razgovoru. a Camilla je odgovorila uz smijeh: - U što ćeš se pretvoriti, u gaćice? Ili, ne daj Bože, u Tampax. Ubrzo nakon objave ovog razgovora princ je priznao svoju aferu s Camillom. Sinove Harryja i Williama s njihovom budućom pomajkom upoznao je godinu dana nakon smrti princeze Diane, a kraljica Elizabeta je narednih deset godina držala Camillu na distanci i tek kada je dala blagoslov Charlesu i britanska javnost je počela prihvaćati novu odabranicu, a sada su je prigrlili u potpunosti i dive se s kojom snagom i pozitivnom energijom prolazi kroz najteže razdoblje. 

VIDEO Preminuo američki glumac i sportaš O.J. Simpson, ostat će zapamćen po 'suđenju stoljeća'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije