Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sasvim drugačije izdanje vojvotkinje

Kate je povodom svog 40. rođendana objavila tri portreta i malim detaljima odala je počast Diani

Foto: PAOLO ROVERSI
1/8
09.01.2022.
u 15:30

Dvije crno-bijele i jedna fotografija u boji pokazuju Kate Middleton na način koji se obično ne vidi u javnosti i odraz su njezine elegancije, energičnosti i empatije, a sve te osobine supruge princa Williama na ovim portretima uspješno je "uhvatio" i prikazao talijanski modni fotograf Paolo Roversi.

Intimni i bezvremenski, tako mediji u Velikoj Britaniji opisuju tri nova upečatljiva službena portreta vojvotkinje od Cambridgea koja su objavljena u povodu proslave njezina 40. rođendana. Dvije crno-bijele i jedna fotografija u boji pokazuju Kate Middleton na način koji se obično ne vidi u javnosti i odraz su njezine elegancije, energičnosti i empatije, a sve te osobine supruge princa Williama na ovim portretima uspješno je "uhvatio" i prikazao talijanski modni fotograf Paolo Roversi. Poznat je po svojim modnim kampanjama i portretima slavnih osoba za brojne kampanje i naslovnice magazina. U njegove važnije radove ubrajaju se kampanje za Dior i Yves Saint Laurent, Pirellijev kalendar te upečatljivi portreti Kate Moss na kojima pozira u toplesu.

– Bio sam dirnut njenom toplinom i prijateljskom dobrodošlicom i očaran njenim sjajnim očima koje su odražavale ljupkost njezine duše. Očarao me i osmijeh koji pokazuje velikodušnost vojvotkinjina srca. Upoznao sam divnu osobu, osobu koja svojom pozitivnom energijom može donijeti nadu cijelom svijetu! Takvi su Paolovi dojmovi nakon foto sessiona s Kate Middleton. Na crno-bijelim slikama Kate nosi biserne i dijamantne naušnice kolekcije Collingwood koje su pripadale princeze Diani, a na jednoj fotografiji uočljiv je i njezin zaručnički prsten koji je prije pripadao princezi Diani i tako je s ova dva detalja odala počast pokojnoj princezi srca, kako su Britanci od milja zvali Williamovu majku. Pri odabiru haljine za ovaj photo session Kate je povjerenje dala dizajnerskoj kući Alexander McQueen, čije kreacije i privatno obožava pa je tako 2011. na vjenčanju s princom nosila njihovu vjenčanicu.

Kraljevski fotograf Ian Lloyd rekao je za Daily Mail kako je kod ovih fotografija uočljiv odmak od svih prijašnjih službenih fotografija vojvotkinje od Cambridgea koje su imale, kako on kaže, krutu formu, a pri tome najviše misli na službene fotografije objavljene nakon zaruka Kate i Williama.

Foto: Reuters/Pixsell

– Kasnije je na njihovim fotografijama naglasak bio na obiteljskom životu, a tu je i njezin vlastiti stil fotografiranja njihove djece u poznatom okruženju – objašnjava Lloyd i dodaje kako na Roversijevim fotografijama Kate podsjeća na princezu Dianu koju je Patrick Demarchelier snimio u sličnom romantičnom okruženju koristeći s minimalističkom pozadinom, a te su fotografije također bile crno-bijele. – Kod mojih fotografija više je riječ o oduzimanju nego o zbrajanju. Svi imamo neku vrstu maske kad izražavamo određene emocije pred fotoobjektivom. Pokušavam skinuti sve te maske i malo-pomalo ih oduzimati dok se preda mnom ne stvori ono čisto i iskonsko ja te osobe – objasnio je svoj pristup Roversi. Odabirom fotografa koji nije rodom iz Ujedinjenog Kraljevstva Kate je napravila isti korak koji je prije nekoliko desetljeća učinila i njezina pokojna svekrva kada je za svog fotografa odabrala Francuza Demarcheliera i tako prekršila nepisano pravilo kraljevske obitelji kako službeni fotografi moraju biti Britanci.

Tri fotografije objavljene jučer na rođendan Kate Middleton prikazuju tri aspekta njezine ​​osobnosti. Fotografija na kojoj Kate gleda u daljinu klasičan je kraljevski portret kakvim su ukrašeni brojni hodnici Buckinghamske palače i ostalih kraljevskih rezidencija. Jedina slika u boji iz ove serije jest ona na kojoj Kate pozira u crvenoj haljini i ta fotografija prikazuje je kao modernu 40-godišnjakinju, dok crno-bijela fotografija na kojoj gleda ravno u kameru i smješka se pokazuje njezinu vedrinu duha. Sva tri portreta bit će izložena u Nacionalnoj galeriji u Londonu.

Ovaj okrugli rođendan Kate je proslavila skromno, uz princa Williama i njihovu djecu na imanju Anmer Hall u Norfolku, gdje provode većinu zimskog razdoblja. Zbog pandemije koronavirusa kraljevski par odlučio je feštanje s obitelji ostaviti za period kada će epidemiološka slika biti bolja, a do tada na adresu Kate Middleton stižu brojne čestitke. Među prvima bila je čestitka kraljice Elizabete.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije