kraljevska obitelj

Kralj Charles otkrio zašto je njegova majka za posljednje dane života odabrala imanje Balmoral: 'Predvidjela je to'

Foto: Reuters/Pixsell
1/14
04.10.2024.
u 19:10

Moja pokojna majka posebno je cijenila vrijeme provedeno u Balmoralu i ondje je, na najdražem mjestu, odlučila provesti svoje posljednje dane.'' Tradicionalno je ljetne stanke provodila u dvorcu, a bila je ondje i kad je preminula, uz Charlesa i svoju kćer princezu Anne.

​Kraljica Elizabeta najdugovječniji je vladar Veliki Britanije, a bila je omiljena i među stanovništvom. Voljena kraljica napustila nas je pred više od dvije godine u rujnu 2022. godine. Kraljica je preminula u dvorcu Balmoral u Škotskoj u 96. godini života, a mnoge je ova vijest tada stvarno iznenadila. Brojne nerazjašnjenje okolnosti još uvijek su temom medija, ali i obožavatelja kraljevske obitelji, a jedna od njih jest i smrt kraljice u dvorcu u Škotskoj. Kralj Charles, sada je otkrio zašto je njegova pokojna majka odlučila provesti svoje posljednje dane u Balmoralu u Škotskoj.

Charles je rekao kako je Elizabeta predvidjela da imanje bude mjesto na kojem će ona živjeti nakon smrti supruga princa Philipa u travnju 2021., prenosi Daily Mail. ''Moja pokojna majka posebno je cijenila vrijeme provedeno u Balmoralu i ondje je, na najdražem mjestu, odlučila provesti svoje posljednje dane.'' Tradicionalno je ljetne stanke provodila u dvorcu, a bila je ondje i kad je preminula, uz Charlesa i svoju kćer princezu Anne.

Dodajmo i da je jedna od kontroverzi o kojoj se sve više govori u posljednje vrijeme, razlog smrti kraljice. Naime, Elizabeta je, službeno se navodilo, umrla od starosti, a na tronu ju je naslijedio njezin najstariji sin, Charles. I više od dvije godine nakon njezine smrti brojni nagađaju koji je zapravo bio uzrok te kako se sve odvilo, a glasine je sada dodatno zakuhala i najava izlaska nove knjige. Naime, bivši britanski premijer Boris Johnson u svojim nadolazećim memoarima "Unleashed" opisao je svoj posljednji sastanak s pokojnom kraljicom koji se dogodio u dvorcu Balmoral u rujnu 2022. godine, nekoliko dana prije njezine smrti.

Johnson tvrdi da je kraljici u posljednjim godinama života dijagnosticiran rak kostiju, prenosi Daily Mail dijelove njegovih memoara. "Godinu ili više sam znao da ima oblik raka kostiju, a njezini liječnici su bili zabrinuti da bi u bilo kojem trenutku moglo doći do naglog pada", napisao je Johnson u memoarima.

Memoari bivšeg premijera i prije svog izlaska digli su popriličnu prašinu, a u Velikoj Britaniji bi trebali biti u prodaji za malo više od tjedan dana, točnije 10. listopada. Buckinghamska palača nije odgovorila na navode u njegovim memoarima te još nije ništa komentirala. 

GALERIJA Ella Dvornik tijekom godina potpuno se promijenila, zebraste ekstenzije i neonske boje bili su joj favorit

1/32

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije