Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
godinu dana bez akija

Kristijan Rahimovski dirljivom snimkom prisjetio se oca: 'Ništa manje ne boliš nego prije'

Parni valjak priredio spektakl u prepunoj pulskoj Areni
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
1/16
22.01.2023.
u 11:50

Sin Akija Rahimovskog Kristijan Rahimovski podijelio je snimku s ocem nastalu na svirki na kojoj su njih dvojica pozirali zagrljeni i nasmijani, a potom ga je Kristijan poljubio. Uputio je i emotivnu poruku.

Pjevač Parnog Valjka Aki Rahimovski napustio nas je prije godinu dana. Vijest o njegovoj iznenadnoj smrti tada je šokirala Hrvatsku. Aki je preminuo u 67. godini u Sloveniji, a vijest su tada potvrdili članovi grupe na Facebook stranici uz stihove 'Za malo nježnosti na sve ću pristati, za malo nježnosti da mogu zaspati'.

Glazbeniku je iznenada pozlilo tijekom izleta s obitelji te je odmah prebačen u bolnicu u Novom Mestu, no nažalost nije mu bilo spasa. Rahimovski je nekoliko dana prije nego što mu je pozlilo u jednoj zagrebačkoj klinici imao operaciju na kojoj su mu ugrađena četiri stenta, a nakon operacije se osjećao dobro.

Aki je svoj privatni život volio držati podalje od očiju javnosti. Poznato je da se dva puta ženio, iz prvog braka imao je sina Kristijana, a u drugom braku dobio je kćer Dinu. Prije tri godine dobio je još jednu djevojčicu s tajanstvenom Slovenkom Barbarom Vesel. 

Njegov sin Kristijana Rahimovski danas je na društvenoj mreži Instagram podijelio kratku snimku nastalu na nekoj svirki na kojoj su njih dvojica pozirali zagrljeni i nasmijani, a potom ga je Kristijan poljubio. 

- Nedostaješ tata. Ništa manje ne boliš nego prije. Možda s vremenom. Borim se s tom nekom tugom u sebi kao s vjetrenjačom, uzalud. Možda s vremenom. Spavaj mirno tata. Tu si čuvam te, svi te čuvamo. Spavaj mirno – napisao je uz snimku.

Podsjetimo, Aki je u Parnom Valjku bio od početka, od 1975. godine kada je iz Makedonije stigao u Zagreb. Tada je upoznao gitaristu i skladatelja Huseina Hasanefendića - Husa i Juricu Pađena. Te iste 1975. godine u suradnji s menadžerom Vladimirom Mihaljekom Mihom osnivaju prvu postavu Parnog Valjka kao nekakva zagrebačka varijanta Bijelog Dugmeta. Prvu postavu Parnog Valjka činili su: Aki Rahimovski (Vokal, klavir), Husein Hasanefendić Hus (Solo gitara, akustična gitara, vokal), Srećko Antonioli (bubnjevi), Zlatko Miksić - Fuma (bas-gitara) i Jurica Pađen (solo gitara, akustična gitara).

Aki je od malena bio u glazbi. Sa sedam godina krenuo je u glazbenu školu budući da mu je otac bio profesor glazbenog, a pohađao je klavir i pjevanje. U 30-godišnjoj karijeri Parni Valjak je objavio 16 studijskih albuma, 14 singlova, 5 uživo albuma, 4 kompilacije, te 2 koncertna DVD-a. 

Dodajmo i da je Kristijan nastupio u Areni Zagreb 26. ožujka na koncertu u čast svome ocu. Na koncertu "Dovoljno je reći… Aki“, pjesme Parnog valjka pjevali su još i Pero Galić, Nermin Puškar, Neno Belan, Dino Jelusić, Davor Gobac, Gibonni i Bajaga.

VIDEO Otkriveno je kako je Shakira shvatila da ju Pique vara: Raskrinkala ga je prazna staklenka džema

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije