Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
13. izdanje

Legendarni David Bryne dolazi na INmusic festival

Foto: PA/Pixsell
1/3
20.11.2017.
u 13:07

Byrne se istaknuo kao autor i suradnik u gotovo svim umjetničkim formama, zbog čega ga prati glas jednog od najheterogeničnijih, najhrabrijih i najznačajnijih glazbenika našeg doba.

 Legendarni David Byrne nastupit će na INmusic festivalu, koji će se održati  od 25. do 27. lipnja iduće godine na zagrebačkom Jarunu, najavio je u ponedjeljak organizator festivala.

David Byrne, kreativna snaga Talking Headsa, dobitnik Oscara, Grammya i Golden Globea, član Rock And Roll Hall Of Fame, a zadnjih desetljeća i iznimno uspješan i hvaljen samostalni glazbenik, fotograf, režiser i autor, na glavnu pozornicu INmusic festivala donosi najnoviji glazbeno-scenski nastup, kaže se u najavi. Byrne se istaknuo kao autor i suradnik u gotovo svim umjetničkim formama, zbog čega ga prati glas jednog od najheterogeničnijih, najhrabrijih i najznačajnijih glazbenika našeg doba.

Samo u proteklih nekoliko godina nalazio se u fokusu umjetničke javnosti zbog cijelog niza uspješnih i raznolikih autorskih radova - od mjuzikla i kazališnih ostvarenja poput Joan of Arc: Into the Fire (2017) i Here Lies Love (2013), u kojima je tematizirao živote Ivane Orleanske i Imelde Marcos, sveobuhvatnih performativnih umjetničkih djela poput The Institute Presents: NEUROSOCIETY (2016) i suradničkih albuma, među kojima se ističe zadnji snimljen u kolaboraciji sa St. Vincent Love This Giant (2012), do suvremenih publicističkih klasika poput How Music Works (2012) u kojemu Byrne izlaže svoju perspektivu povijesti, iskustva i društvenih aspekata glazbe kao posla i umjetnosti.

Byrne se na 13. izdanju INmusic festivala pridružuje dosad najavljenim izvođačima Queens Of The Stone Age i Skunk Anansie, na dobro poznatoj lokaciji zagrebačkih jarunskih otoka, navodi organizator.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije