Eurovizija 2023.

Let 3 na generalnoj probi digli publiku na noge, a iza kulisa Mrle lakirao nokte

Liverpool: Let 3 na probi uoči sutrašnjeg nastupa u polufinalu Eurosonga
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/32
09.05.2023.
u 08:39

Generalna proba otvorena je za javnost te su mnogi obožavatelji Eurovizije uhvatili ovu priliku da čuju i vide nastupe. Svojim nastupom na generalnoj probi Let 3 digao je publiku na noge, a iza kulisa vizažistice su pripremale glazbenike.

Već je svima dobro poznato da je prva polovica svibnja rezervirana za Izbor za pjesmu Eurovizije, a što se tiče nastupa hrvatskih predstavnika, danas je THE dan ili, bolje rečeno, ŠČ dan. Naime, ovogodišnji hrvatski predstavnici, riječka rock grupa Let 3 večeras će pokušati izboriti finale s pjesmom 'Mama ŠČ'. Jučer su tako odradili generalnu probu, a doznalo se i nešto o atmosferi u areni.

Naime, generalna proba je otvorena za javnost te su mnogi obožavatelji Eurovizije uhvatili ovu priliku da čuju i vide nastupe. Svojim nastupom na generalnoj probi Let 3 je oduševio te digao publiku na noge. Stanje iza pozornice, pišu 24 sata, bilo je veselo. Tijekom jučerašnjeg dana trajale su i posljednje pripreme glazbenika.

Glazbenik Damir Martinović Mrle (61) to vrijeme je iskoristio kako bi se uredio. Vizažistice su pripremale članove benda, a Mrle je odlučio nalakirati nokte u crveno.

Podsjetimo, Let 3 večeras nastupa sedmi, a natječe se s još 15 zemalja. Članovi benda u Liverpoolu su od 27. travnja gdje s hrvatskom delegacijom sudjeluju u završnim pripremama za ovaj glazbeni spektakl. Neke detalje o njihovu nastupu otkrio nam je šef hrvatske delegacije i urednik Dore Tomislav Štengl.

– Da, sve je spremno za večeras. Jučer smo bili u areni, ujutro smo imali generalnu probu prije glavne generalne probe koja je bila navečer, a koju je ocjenjivao žiri. Nemamo nekih problema, što se tiče nastupa, sve smo precizirali s produkcijom Eurovizije i BBC-ja, sve funkcionira i nadamo se najboljem – kazao nam je Štengl kojeg smo uhvatili među brojnim sastancima. Nastup će, otkriva nam, biti ponešto drukčiji od onog kakav je bio na Dori, a nadaju se da će se i ovaj svidjeti gledateljima. Nagovijestio je i da Let 3 priprema iznenađenje. 

– Vidjeli smo da je već na društvenim mrežama puno toga izašlo van, a Eurovizija je vrsta produkcije u kojoj nemate baš puno prostora napraviti nešto što nije dogovoreno. Tu se sve poštuje, poštuju se pravila pa ćemo ih i mi poštovati – kazao je te dodao da nisu imali problema kod dogovora nastupa s BBC-jem. 

Mnoge od obožavatelja rastužila je činjenica da se na pozornici neće pojaviti sa svojim prepoznatljivim traktorom, što su otkrili nakon druge probe na eurovizijskoj pozornici u razgovoru s ukrajinskim voditeljem Timurom Mirošničenkom.

– Traktor je pretežak za pozornicu. Jako smo tužni zbog toga – rekli su tada, ali Prlja zato ne gubi nadu u najbolji mogući ishod.

– Sigurni smo da prolazimo u finale Eurosonga. To je zapečaćeno. Imamo vatromet, imamo šminku i dobre kostime – rekao je tada.

VIDEO Mrle radi čučnjeve na ulicama Liverpoola: 'Ako puno vježbamo ne valja, ako malo vježbamo još manje valja'

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar JAKOLOSHE
JAKOLOSHE
09:02 09.05.2023.

U glazbi se najviše vidi kako ljepotu i dušu čovjeka zagaduje đavo. Kako se nekad radila i svirala predobra glazba,a što je ovo sad? Đavolja igra,svijetski cirkus.

LR
lokalpatriot Rijeka
10:43 09.05.2023.

Sretan vam Dan pobjede i Dan Europe. Sretno Letu 3. Šč!

TO
tolitol
09:13 09.05.2023.

Pjesma je u redu, a nadam se da će i scenski nastup biti onakav kakav je bio na Dori - čisti kaos bez ikakvog umivanja ili ublažavanja. Što se tiče napisa o "publici na nogama", to više promatram kao dio našeg medijskog folklora za klik više. Bit će veliki uspjeh plasiraju li se u finale. Ako im to ne uspije, dobro su predstavljali Hrvatsku. Za razliku od kojekavih štikli i zavijajućih vukova, ovo je koncept koji ima svoju glavu i rep. Nekome se sviđa, nekome ne, ali definitivno nije standardni balkanski bofl koji isključivo cilja na bodove naših susjeda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije