Rekord

Ljubavna pisma Micka Jaggera prodana za dva milijuna kuna

Mick Jagger
Reuters
13.12.2012.
u 15:49

Deset pisama koje je pjevač Rolling Stonesa napisao 1969. majci svojeg prvog djeteta kupio je na aukciji u Londonu anonimni kolekcionar

Ljubavna pisma frontmana Rolling Stonesa Micka Jaggera (69) prodana su na aukciji u Londonu za skoro dva milijuna kuna.

Prema predviđanjima procjenitelja iz Sotheby'sa, deset pisama trebalo je postići cijenu od nešto manje od milijun kuna, ali privatni anonimni kolekcionar ponudio je posljednju vrtoglavu svotu.

Pisma je napisao sam Mick davne 1969. i poslao ih iz Australije svojoj tadašnjoj djevojci Marshi Hunt, majci njegova prvog djeteta Karis.

– Pisma odaju Micka kakav nam danas nije poznat. U njima se zrcali njegov tada mlad i osjetljiv karakter. Ali mora se priznati da je, iako je u tim pismima bio potpuno druga osoba, već tada imao razvijen odličan smisao za ironiju, kakav ima i danas – kaže Gabriel Heaton, stručnjak aukcijske kuće Sotheby's.



Ključne riječi

Komentara 1

PI
priština i kosovo
18:36 13.12.2012.

Udarna vijest u cijelom Bangladešu i na Južnom Polu ! ! ! ! ! !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije