kao iz filma:

Ljubavna priča slovenskih predstavnika na Eurosongu

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/6
30.04.2019.
u 07:26

Ovaj electro-pop duo na sceni je tek nešto više od godinu dana, no u tako kratkom vremenu postao je jedan od najomiljenijih izvođača u susjednoj državi

Za točno dva tjedna u Tel Avivu počet će prva polufinalna večer Eurosonga u kojoj će se za ulazak u finale boriti i slovenski predstavnici Zala Kralj (19) i Gašper Šantl (22).

Taj electro-pop duo na sceni je tek nešto više od godinu dana, no u tako kratkom vremenu postao je jedan od najomiljenijih izvođača u susjednoj državi. Tome u prilog govori i činjenica da su na slovenskom izboru za pjesmu Eurovizije pobijedili sa čak 72 posto glasova. Simpatični Zala i Gašper pravi su milenijalci. Hrvatski ne razumiju pa smo razgovarali na engleskom.

Biciklom po Europi

– Prvo sam počela svirati violinu, no nije mi se sviđalo pa sam prešla na gitaru. Počela sam obrađivati poznate pjesme i stavljati ih na YouTube i Instagram, a onda i pisati vlastite pjesme. Tako me Gašper i upoznao – priča nam Zala. Iza Gašpera također je iskustvo u glazbenoj školi. Prvo je svirao orgulje, pa je prešao na gitaru, a onda ga je počela zanimati i produkcija.

– Zadnji dan srednje škole sjeo sam na bicikl i krenuo na put Europom. Smatrao sam da sam dovoljno dobar da mogu naći posao u nekom glazbenom studiju. Stao sam u Pragu i tamo sam našao posao u jednom studiju u kojem sam još puno naučio. Nakon dvije godine života u Pragu, počeo sam stvarati svoju glazbu. Ponovno sam sjeo na bicikli i prošao 10 zemalja – priča Gašper, koji je na tom putu napisao i njihov prvi singl “Valovi”.

– Kada sam čuo Zaline obrade, znao sam da je Zala vokal koji tražim za svoje pjesme. Kontaktirao sam s njom preko Instagrama i našli smo se idući dan – dodaje Gašper. Kad su izdali prvi singl, sami su pisali svim slovenskim radiopostajama i reklamirali se glazbenim urednicima. Akcija se isplatila i vrlo brzo počeli su ih puštati u cijeloj Sloveniji.

Neće pjevati na engleskom

Prijateljstvo i suradnja između Zale i Gašpera vrlo je brzo prerasla u ljubav. Njima to nije nikakav problem.

– Glazba je velik dio našeg života i naša ljubav je samo nadopunjuje. Da nismo emotivno povezani, mislim da ne bismo mogli zajedno ni raditi pjesme i u njima dati emocije. To je puno bolje – kaže Zala. Zanimljivo je da im se isprva nije svidjela ideja da nastupe na izboru za Eurosong, no shvatili su da je to dobar način da se predstave široj publici.

– Pjesma “Sebi” govori o svima koji nisu zadovoljni sobom, a onda shvate da ih ljudi trebaju prihvatiti onakvima kakvi jesu – priča nam Zala. Mladi Slovenci jedni su od rijetkih koji će u Tel Avivu pjevati na svom jeziku. Smatraju da bi bilo glupo da pjevaju na engleskom, kad pjevaju upravo o tome da bi svi trebali biti prihvaćeni kakvi jesu.

– Nismo baš stigli preslušati konkurente, no jesmo vašeg predstavnika. Sviđaju mi se takve pjesme za Eurosong – kazao je Gašper.

Pogledajte što Jacques Houdek kaže o pobjedi Roka Blaževića na Dori: 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije