Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO ŽELI BITI MILIJUNAŠ?

Luka je pao na 7. pitanju, znate li vi tko se u srednjovjekovnoj Europi najčešće bavio kirurgijom?

Tko želi biti milijunaš?
Foto: HRT
1/7
30.05.2024.
u 22:33

Džoker je mislio kako je riječ o mesarima, a Luka je prihvatio njegovu sugestiju i kviz napustio sa 150 eura. U srednjem vijeku kirurgija je nazadovala pa je su se njome bavili brijači i ranarnici. Liječnici su kirurški rad smatrali nedostojnim, a Crkva je tada branila prolijevanje krvi,

U ovotjednom izdanju game showa Alan Sorić odustao je na 12. pitanju o debitantskom filmu Quentina Tarantina i otišao kući s 10.000 eura. Filipa Majseca zaustavilo je pitanje o američkoj MLS ligi i emisiju je napustio s 5.000 eura, a Luka Jelčić prihvatio je mišljenje džokera zovi na 7. pitanju i završio igru sa 150 eura. 

Alan Sorić, inženjer građevine, nastavio je nastup iz prethodne emisije pitanjem za 18.000 eura: Kada Michael Madsen, Harvey Keitel i Steve Buscemi gledaju u prtljažnik sa smiješkom, što je u njemu: liječnik, odvjetnik, poštar ili policajac? 

Alan je odustao od odgovora jer se nije mogao sjetiti radnje filma "Psi iz rezervoara" (Reservoir Dogs) Quentina Tarantina, a sve džokere iskoristio je u prethodnoj emisiji. Da je odgovarao, rekao bi - odvjetnik. Budući da je točan odgovor bio policajac, odluka je bila odlična! Kući je otišao s 10.000 eura.  

Na stolac nasuprot Tariku potom je sjeo Filip Majsec iz Zagreba. Doktor dentalne medicine na pitanju za 2.500 eura zatražio je džokera "pola-pola" jer nije znao što je naumio osvojiti alpinist koji je stigao u bazni logor na ledenjaku Khumbu. Aconcaguu, Kilimandžaro, Mont Blanc ili Mount Everest? 

GALERIJA: Rod Stewart odmarao se u ležernom izdanju u Dubrovniku, na vjenčanje godine pristižu slavni gosti

Tko želi biti milijunaš?
1/34

Nakon suženog izbora ostali su Aconcagua i Mount Everest, a Filip je kao konačan odgovor naveo Mount Everest i točno odgovorio na 9. pitanje.  

Za prelazak drugog praga zatražio je pomoć publike, a zatim i džokera "zovi". Pitanje je glasilo: Koja se mjerna jedinica do 2019. definirala s pomoću trojne točke vode: kelvin, amper, kandela ili mol.

Za kelvin je bilo 12 % publike, za amper 50 %, za kandelu 12 %, za mol 26 %. Filip je bio iznenađen rezultatom pa je iskoristio i posljednjeg džokera - "zovi". Džoker je bio siguran da je kelvin točan odgovor, što je bilo i Filipovo mišljenje. Zahvaljujući pomoći džokera prešao je drugi prag i osvojio 5.000 eura.   

Na 11. pitanje Filip nije znao odgovor i odlučio je riskirati. A onda - netočno odgovorio. Emisiju je napustio s 5.000 eura, iznosom drugog praga.

Pitanje za 10.000 eura glasilo je: U američkoj MLS ligi Inter brani boje Miamija, a Real... A: Seattlea; B: Saint Louisa, C: San Josea i D: Salt Lake Cityja. Filip se odlučio za San Jose. A točan odgovor je Salt Lake City.

Treći natjecatelj bio je Luka Jelčić iz Zagreba. Student prirodoslovnog fakulteta zatražio je prvog džokera, "zovi", na sedmom pitanju jer nije znao tko se u srednjovjekovnoj Europi najčešće bavio kirurgijom: brijači, kovači, lovci ili mesari? Džoker je mislio kako je riječ o mesarima, a Luka je prihvatio njegovu sugestiju i kviz napustio sa 150 eura.

U srednjem vijeku kirurgija je nazadovala pa je su se njome bavili brijači i ranarnici. Liječnici su kirurški rad smatrali nedostojnim, a Crkva je tada branila prolijevanje krvi, objasnio je Tarik. 

VIDEO: Euroviziju su minute dijelile od neviđenog skandala, u javnost su isplivali detalji

 

Komentara 1

Avatar bender
bender
10:04 01.06.2024.

Ne bih znao za brijača. A 50% ljudi je bilo za amper, siguran sam da zbog hampera vode!! Dragi Bože spasi nas ovog neukog naroda 🤭

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije