VEČERA ZA 5

Marija se potrudila, no kritike nisu izostale: 'Riba mi je bila krvava oko kosti, zbog toga osmica'

Večera za 5
Foto: RTL
1/9
03.09.2024.
u 19:00

Najstroži je bio Vinko, koji je domaćici udijelio svega sedam bodova. Smetale su mu paprike, nedostajale su mu čaše za vodu, a salata nije bila začinjena kako treba.

Poduzetnica Marija Mandalena Eterović ugostila je protukandidate drugog dana ovotjedne 'Večere za 5'. Za svoju večeru dobila je 34 boda. Najveću ocjenu, desetku, dala je Mariji Monika, koja je serviranim jelima bila prezadovoljna. Devetku joj je udijelila Gordana, a osmicu Mate. "Neke stvari su mi bile jako dobre, no riba mi je bila krvava oko kosti, zbog toga osmica", objasnio je. Najstroži je bio Vinko, koji je domaćici udijelio svega sedam bodova. Smetale su mu paprike, nedostajale su mu čaše za vodu, a salata nije bila začinjena kako treba.

Gordana, Monika, Mate i Vinko imali su visoka očekivanja od Marije nakon što su se upoznali s današnjim sastojcima! Pripravu večere domaćica je započela predjelom koje je nazvala 'Tri srca'. Hobotnica, kaže Marija, ima tri srca pa je zbog toga tako nazvala i svoje predjelo. "Hobotnicu obožavam na sve načine, najviše ispod peke", otkrio je Mate. Domaćica je ekipi spravila hobotnicu na salatu, a potom je uslijedila priprava deserta nazvanog 'Rozi pijat'. "Ovdje moraju biti maline", otkrila je Monika. "Mislim da će biti nešto osvježavajuće, riblji je meni, bit će lakši oblik deserta", dodao je Mate. U desert je zaista Marija ukomponirala maline. Cheesecake s bijelom čokoladom i malinama predvidjela je za desert, a za kraj je stiglo glavno jelo - komarča koja se skrivala iza naziva 'Na morskom dnu'. Ribu je Marija odlučila ispeći na roštilju, a usto je poslužila i povrće.

GALERIJA: Oženio se sin košarkaške legende Tonija Kukoča, pogledajte predivne kadrove s vjenčanja

Večera za 5
1/20

Uskoro je privela jela kraju, a onda su krenuli pristizati gosti. Marija je ekipu dočekala uz višnjevaču i orahovicu te blagu nervozu. "Imala je malu tremu, no super nas je dočekala", otkrio je Mate. Složila se s njim i Monika. "Izgledala je svježe, a je li je umorilo kuhanje, to ću procijeniti kada probam hranu", dodala je Gordana. Nakon deserta, ekipa je otišla na predjelo'.

'Tri srca' stigla su prva pred ekipu, a Marija ih je poslužila uz prigodno vino. Svako jelo odlučila je upariti s prigodnim vinom. "Predjelo mi je izgledalo super", komentirao je Mate. "Lijepo servirano, nije bilo previše u tanjuru, odlično", dodala je Gordana. "Nije mi se baš složila hobotnica s rikulom, ali to je umjetnička sloboda i poštujem", komentirao je Mate. "Okus je bio fantastičan, hobotnica je bila mekana, sočna, moram priznati mrvicu bolja od Gogine jučer", dodala je Monika. "Nedostajalo je malo soka, bilo mi je malo prejednostavno za moj pojam", zaključio je Vinko.

VEZANI ČLANCI: 

Glavno jelo iduće je stiglo na stol. Komarča i povrće te bijelo vino - Vinko nije bio impresioniran. "Povrće je trebalo biti sa strane, a na tanjuru samo riba. Pečene paprike ne idu s ribom, iskreno", komentirao je. "Bilo je odlično, riba je izgledala sočna i dobro pečena", rekla je s druge strane Monika. "Okus je bio dobar, što se tiče paprika i tikvica, to nikad ne bih stavio s ribom, ali mi je odgovaralo. Riba mi je bila vrlo dobra, ali na kosti malo krvava", zaključio je Mate. Povrće se nije svidjelo ni Gordani.

'Rozi pijat' stigao je za kraj u vidu slasnog cheesecakea. "Izgledao je slatko i simpatično", otkrila je Monika. "Ugodan oku, lijep", dodao je Mate. "Divota je bio za jesti, samo malo mekaniji", zaključila je Gordana. Bez obzira na sitne kritike, večera je završila u veselom tonu nakon što je Marija ekipi udijelila mirisne poklone. Uz prigodnu glazbu i ples, večer je završila u veselom tonu.

Nove epizode 'Večere za 5' gledajte na RTL-u od 17.50 sati i platformi Voyo 24 sata prije prikazivanja na televiziji!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije