VAŽNA TEMA

Marijana Mikulić o ovome više ne može šutjeti: Kakva vlast takav i grad – razrovan tužan i jadan

Zagreb: Glumica Marijana Mikulić
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/9
10.09.2024.
u 09:45

Glumica se osvrnula na početak školske godine i na probleme s kojima se susreću djeca s poteškoćama u razvoju i njihovi roditelji te je pisala o brojnim nelogičnostima u sustavu

Počela je nova školska godina, a glumica Marijana Mikulić odlučila se osvrnuti i na teme vezane za školstvo o kojima se ne vodi dovoljno brige i htjela je ukazati na probleme koje imaju djeca s poteškoćama u razvoju i kakve probleme susreću te kakve  odgovore nadležnih dobivaju. "PRVI DAN NASTAVE – Djeci s poteškoćama ukinuti pomoćnici u nastavi (ne, nema ih dovoljno ministre, možda da nekad i odete na teren vidjeti kako izgleda u stvarnosti ono što odlučujete na papiru) PRVI DAN NASTAVE - Brojna djeca s teškoćama bez svog mjesta, ne znaju ni u koju školu spadaju jer se loptaju njima od škole Gradu, od Grada Ministarstvu pa tako ukrug", piše na početku svoje objave na Instagramu gdje često govori kao mama dječaka s teškoćama u razvoju. U nastavku se osvrnula i savjet oko obrazovanja koji se često daje roditeljima čija djeca imaju poteškoće u razvoju i tom savjetu glumica se ne može načuditi.

"PRVI DAN NASTAVE – Brojnim roditeljima djece s poteškoćama se savjetuje da djecu školuju od kuće (??!!!) Otkud uopće pomisao da je izvedivo doživotno ne raditi ili raditi pola radnog vremena i od toga živjeti? (dok imaš dijete koje treba neprestani nadzor treće opcije nema) A tek pomisao da su svi roditelji dovoljno stručni i educirani podučavati doma svemu potrebnom?", pita se Marijana i nastavlja:  "PRVI DAN ŠKOLE – Najviše od svega me zanima je l' se uvelo to pjevanje himne prije nastave i jesu obavezne papuče od 1 do 4 osnovne dok u višim razredima ne!! E, da, i je l' imaju svi plastične okvire u vrijeme velike ekologije, i to na knjigama od kojih se većina na kraju školske godine ionako baca!!! TO JE VAŽNO!! Kakva vlast takav grad – razrovan tužan i jadan. Kakva vlast takva država – tužna pokisla i nikakva. JEL NEMAMO MI NEKOG KOME JE STALO DO OVE DRŽAVE I NARODA a da bi se time i bavio – bez da i državu i narod komada, siluje i hračka??!! Ili kako često znaju pametnice komentirati po portalima – Tko nam je kriv kad rađamo takvu dicu!" 

 

 

VEZANI ČLANCI

U komentarima su joj se javile mame koje imaju slična iskustva kakva je glumica opisala u svojoj objavi, a javile su joj se i mame koje žive u Njemačkoj i napisale kako se takve situacije kod njih ne događaju.

"Asistenata nema dovoljno jer nitko ne želi raditi za tu mizeriju koju im plaćaju, a o tome da ih odjave krajem školske godine i ponovno prijave na početku sljedeće bolje da ne pričam. U čekaonici kod defektologa, iskusna mama, borac veliki, kaže zove je asistentica, učiteljica je izbacila iz razreda, ne treba kaže... Okreneš sve na glavu da ga dijete ima, da hoće da radi i trudi se i saznaš da smeta. U Njemačkoj u jaslicama dijete dobije tetu koja se skrbi o njemu, plus logoped, defektolog i ergoterapeut i to se ne plaća. Bože žalosno, kod nas u Njemačkoj dobiju bez problema asistenta", pisali su u komentarima. 

 

Komentara 9

AN
AnimaTor
11:01 10.09.2024.

M.M iskaće iz paštete po koji X puta tu u V.L. M.M. koja po njenom Istagramu živi ko "bubreg u loju". A njoj njezino dijete koje ima posebne potrebe na žalost služi samo da bi se ona isticala , exponiralaa na raznim mrežama i portalima. Jel kao glumica....a što da kažemo , da bude istina a de se ne uvrijedi ....bez komentara.

MT
mtintilinic
14:18 10.09.2024.

A možda da se probaš vratiti u BIH, u Mostar? Možda je tamo bolje?

VR
vruljica
15:23 11.09.2024.

Očajna glumica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije