"Izgubit će glasače"

Marijana Mikulić oglasila se o Tomaševićevu ukidanju potpora roditeljima: Postoje i drugi načini

Foto: Instagram
1/6
09.11.2021.
u 10:52

Na temu o ukidanju mjere "roditelj odgojitelj" te smanjivanju novčane pomoći za novorođeno dijete osvrnula se i glumica Marijana Mikulić koja ima tri sina.

Ukidanje mjere "roditelj odgojitelj" koju je najavio ured gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića izazvalo je brojne reakcije, a prava bura reakcija dogodila se nakon što je osvanuo i nacrt prijedloga Odluke o novčanoj pomoći za opremu novorođenog djeteta. Prema tom nacrtu, novčana pomoć iznosit će 2500 kuna za svako dijete, dok je prije za prvo dijete taj iznos bio 1800 kuna, za drugo 3600, a za treće i svako daljnje dijete taj je iznos bio 54.000 kuna, a isplaćivao se tijekom šest godina, po 9000 kuna godišnje. Na ovu temu o ukidanju mjere "roditelj odgojitelj" te smanjivanju novčane pomoći za novorođeno dijete osvrnula se i glumica Marijana Mikulić koja ima tri sina. 

Rekla je kako se ne slaže s ovakvim ukidanjem mjera preko noći i smatra da je bio potreban prijelazni period te je uvjerena kako će gradonačelnik Tomašević zbog ovakvih odluka izgubiti dio glasača. Za zagreb.info rekla je kako poznaje nekoliko obitelji koje će ukidanjem mjere ''roditelj odgojitelj'' preko noći biti ugrožene. Ona i suprug nisu koristili gradske potpore u osnivanju obitelji i Marijana je iznijela nekoliko prijedloga kako se roditeljima može financijski olakšati situacija.

– Postoje drugi načini kojima se obiteljima s jednim ili više djece može pomoći u budžetu. Jedan od njih su besplatni udžbenici, koje školarci već imaju u Zagrebu. Besplatan prijevoz jako puno bi značio, isto kao i omogućeno mjesto svoj djeci u vrtiću, ne samo socijalno ugroženima. Apsolutno se slažem da su socijalno ugroženi prioritet i da je njima nužno mjesto u vrtiću, ali i nama koji pune taj proračun to je vrlo bitna stavka. Ne može si mnogo ljudi priuštiti tetu čuvalicu i za nju odvajati najmanje 4000 kune mjesečno. Besplatne izvanškolske aktivnosti definitivno su jedna od mjera koju bi svi pozdravili – istaknula je glumica. 

VIDEO Gledatelji bijesni na Bilmana zbog sinoćnje emisije Supertalenta: 'Neprofesionalan i bezobrazan'

 

Ključne riječi

Komentara 3

SV
sveznam1
11:06 09.11.2021.

hocete djecu pa finacirajte se sami..vrlo jednostavno

DU
Deleted user
11:35 09.11.2021.

Mnoge države članice EU propagiraju pomoć onim koji imaju dvoje ili više djece, a neke nezavisno od broja. Međutim to ne bi trebao biti motiv zbog kojeg bi roditelji trebali biti potaknuti na odluku o tome koliko će imati djece. Naravno da je svako dijete velika investicija, ali i sreća, jer svako pojedinačno je ogledalo tebe. Kad mi se rodilo prvo djete, žene su govorile: "Vidi ga kako je lijep. A baš je sličan tati." A kako je vrijeme odmicalo, a rečenice se ponavljale, shvatio sam da niti ja nisam za odbaciti.

FR
Freedom123
12:35 25.11.2021.

U pravu ste kada kažete da će gradonačelnik izgubiti dio birača, to je sigurno! Samo ste zaboravili napisati da će paralelno pridobiti dio glasača koji se slažu sa ukidanjem mjere. Takvih je deset puta više i ovaj potez mu je osigurao drugi mandat. Garantirano!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije