Hrabra glumica

Marina Nemet s osmijehom na licu bori se protiv teške bolesti

marina nemet
Davor Puklavec/Pixsell
03.12.2010.
u 20:00

Dvanaest glumaca, koliko ih glumi u “Tartuffeu”, nedjeljnu će predstavu odigrati s mnogo toplih emocija. Potporu će im dati brojni kolege iz drugih kazališta koji također drže čvrsto stisnute palčeve Marini za što skoriji oporavak.

Glumci Dramskog kazališta Gavella u trenutku su se dogovorili i u nedjelju 5. prosinca izvest će svoju veoma posebnu predstavu “Tartuffe” J. B. P. Molièrea, u režiji Marca Sciaccaluge.

Duh pun optimizma

Cjelokupan prihod, naime, namijenjen je liječenju prijateljice im i kolegice Marine Nemet, koja je u travnju ove godine teško oboljela. Redom pozivaju prijatelje i svoju publiku da kupe ulaznice i tako im pomognu u humanoj nakani.

– Marina Nemet je divno biće, osoba, glumica, prijateljica. S njome raditi ili samo piti kavicu istinski je blagoslov. Naravno da ću i ja doći na predstavu – rekla je Branka Cvitković, nacionalna prvakinja zagrebačkog HNK.

– Svi želimo pomoći, iako prvog trenutka nismo znali kako. Sjeli smo i odmah se dogovorili. Marini želimo što brži oporavak i drago nam je da se tako optimistično drži – rekao je Gavellin glumac Nenad Cvetko.

Kako neslužbeno doznajemo, na predstavu će doći i Marina Nemet te zahvaliti kolegama i publici na toploj gesti. Iako s medijima o tome ne želi razgovarati, Marina se optimistično nosi s bolešću, čime, osim prijatelja i kolega, najviše usrećuje 16-godišnju kćer Tenu, koju je dobila u braku s bivšim suprugom, pokojnim Slavkom Brankovom. Nema dvojbe da će joj takav duh i te kako pomoći u skorom ozdravljenju. A upravo to joj od srca žele svi kolege, glumci njezina matičnog kazališta na čelu s ravnateljem Darkom Stazićem.

Otvorena vrata

– Predstava se igra na inicijativu Marininih kolega glumaca i svih zaposlenih u kazalištu: šminkera, kostimografa, tonaca... Svi su se oni odrekli bilo kakvih naknada i igraju u nedjelju, kad je u Gavelli neradan rad. Kazalište u ovoj akciji ne smije biti u prvom planu, ono je samo glumcima otvorilo vrata – rekao je Darko Stazić, ravnatelj Gavelle.

Iako je riječ o humanoj, plemenitoj i iznad svega toploj ljudskoj gesti, glumci ne žele da ih se zato veliča.

– To je najmanje što za nju možemo učiniti. Marina je u ansamblu kazališta punih dvadeset godina i Gavella joj je druga obitelj. Mi se, kao i svaka obitelj, radujemo što ćemo tako barem malo pomoći – rekla je glumica Nataša Janjić.

Nema dvojbe da će dvanaestak kolega glumaca, koliko ih igra u “Tartuffeu”, nedjeljnu predstavu odigrati s puno toplih emocija. Podršku će im dati brojni kolege iz drugih kazališta koji također Marini drže čvrsto stisnute palčeve za što skoriji oporavak.

Ključne riječi

Komentara 1

SV
svakodobro
10:56 05.12.2010.

Marini zelim brz oporavak a sve njene kolege i prijetelji su primjer svima nama, Bog dragi nek vas blagoslovi sve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije