Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brižan pjevač

Marko Tolja svog prvog psa ukrao je pijancu

Marko Tolja
15.07.2010.
u 21:32

Riječanin se rado odazvao kampanji "Obitelj na moru, a pas na ulici" udruge “Prijatelji životinja”, a i sam je u osnovnoj školi spasio psa od nasilnog vlasnika

U jeku godišnjih odmora nemarni vlasnici svoje ljubimce često prepuštaju ulici. Kako bi upozorili na taj problem udruga “Prijatelji životinja” pokrenula je kampanju “Obitelj na moru, a pas na ulici” kojoj je priključio i poznati pjevač Marko Tolja.

– Već sam prije surađivao sa “Prijateljima životinja”, a kako i sam jako volim životinje, pse pogotovo odmah sam pristao sudjelovati u kampanji – kaže 26-godišnji pjevač iz Rijeke. Njegova briga o napuštenim i zanemarenim životinjama počela je dok je još pohađao osnovnu školu. – U kvartu je jedan pijanac imao psa kojeg je često maltretirao i uvijek mi je bilo žao gledati kako se ponaša prema njemu. Jednom sam sreo psa na ulici bez tog pijanca, iskoristio sam priliku i ukrao ga. Sa mnom je bio 11 godina – prisjetio se Tolja. Danas Markovim prostranim dvorištem u obiteljskoj kući u Rijeci gospodari pas Bob.

– Boba imam dvije godine, a dok sam u azilu u Zagrebu snimao plakat za udrugu došao sam u napast da udomim još jedno od tih umiljatih stvorenja i uopće mi nije jasno kako ih itko ima srca ostaviti na ulici – pita se glazbenik koji apelira na sve koji žele imati pas kao kućnog ljubimca da dobro promisle prije mogu li se zbilja brinuti za te predivne životinje. Marko je trenutno zatrpan gažama po obali, ali desetak dana u kolovozu tradicionalno će rezervirati za druženje s prijateljima i bratom na jedrilici, a objasnio je i zašto isplovljava na pučinu samo s dečkima.

– To je mornarska spika, isplovimo sami i onda po uvalama tražimo žensko društvo – kaže Marko.

Komentara 5

DU
Deleted user
09:06 16.07.2010.

Pa kada čip zrači. I onda ispada da ih osuđuju na još goru sudbinu od ulice.

Avatar Časna seka
Časna seka
08:01 16.07.2010.

Tolja je pravi čovjek, evo mu ruka.

OB
-obrisani-
08:47 16.07.2010.

U Americi je izišlo na vidjelo da mnogi tumori nastaju u pasa na mjestima čipa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije