janko rakoš

Martin iz 'Bibinog svijeta' slavi 50. rođendan, pogledajte kako glumac sada izgleda i gdje ćemo ga opet gledati

Foto: Youtube Screenshot
1/6
19.08.2024.
u 18:20

Janko Rakoš televizijskim je gledateljima najpoznatiji po ulogama dobroćudnih i pomalo šeprtljavih likova u humorističnim serijama, a sada će publici predstaviti u neočekivanom svjetlu – kao ozbiljni, poslovni čovjek, čija će ljubavna afera na kocku staviti ne samo njegov brak, nego i sve što je godinama gradio.

Ove jeseni na male ekrane stiže nova RTL-ova dramska serija 'Sjene prošlosti' u čijem su središtu sudbine četiri bivše srednjoškolske prijateljice, ali uz njih su tu i osebujni muški likovi, a jednog od njih tumači i publici dobro poznati Janko Rakoš u ulozi Mate. Uz Marinu Fernandez u ulozi Olge, Jelenu Perčin u ulozi Marte te Dajanu Čuljak u ulozi Paule, tu je i Ana Maras Harmander u ulozi privržene majke i supruge Ane. Njezina nešto starijeg supruga Matu uprizorit će publici dobro poznati glumac Janko Rakoš. Mato je građevinski poduzetnik i obiteljski čovjek koji je, kako kaže sam Rakoš, sposoban, marljiv, brine se za svoju obitelj, ali voli i malo 'švrljati' sa stane.

Foto: RTL

„Inspiraciju za lik sam prvenstveno crpio iz vlastitiog susreta s takvim muškarcima, života kao takvog i iz spoja dva lika iz filmova redatelja Michaela Manna. Ne mogu reći da ima previše sličnosti između mene i lika koji igram, ali baš zato je izazov i ja ću ga u izvedbi uvijek braniti kao lik,“ rekao je Rakoš o svojoj novoj ulozi.

Janko Rakoš televizijskim je gledateljima najpoznatiji po ulogama dobroćudnih i pomalo šeprtljavih likova u humorističnim serijama, a sada će publici predstaviti u neočekivanom svjetlu – kao ozbiljni, poslovni čovjek, čija će ljubavna afera na kocku staviti ne samo njegov brak, nego i sve što je godinama gradio.

VEZANI ČLANCI:

Na pitanje preferira li uloge poput onih po kojima ga gledatelji najviše pamte ili pak one kojima se odmiče od toga, rekao je: „Preferiram uloge koje su dobro napisane, da su različite od nečega što sam već igrao, da nude razliku u tipu, karakteru i problematici. Uloge likova koji nisu nužno pozitivni naizgled nude glumcu više, ali teže je igrati dobar lik i učiniti ga zanimljivim - mane su uvijek zanimljivije s kreativnog aspekta.”

Dobro napisan scenarij je ono što ga je privuklo ulozi nevjernog supruga kućanice Ane. “Likovi nisu plošni nego vrlo dobro osmišljeni s dodatnom pozadinskom pričom. Priča se odvija u dva vremena i publici će biti jako zanimljivo pratiti ovu sagu”, najavio je Rakoš. Zanimljivo je dodati da Janko Rakoš baš danas, 19. kolovoza, slavi okrugli 50. rođendan, a provest će ga radno, okružen dragim kolegama na setu RTL-ove serije.

Kao glumac s bogatom televizijskom i kazališnom karijerom, otkriva kako su, profesionalno, njegove želje uglavnom vezane uz kazališnu režiju i autorske projekte koje sprema. „Mladi glumci na početku karijere mogu imati neke želje, a to se zapravo vrlo rijetko ostvaruje. Na svu sreću, količina dramskih tekstova, predstava, serija i filmova toliko je velika da glumci ipak tijekom karijere odigraju veliki broj uloga za koje nisu ni znali da će im biti drage, bitne i izazovne. Pero Kvrgić jednom je rekao, ako iza tebe ostanu tri uloge koje pamtiš i po kojima te se pamti dobio si stvarno puno od svog glumačkog života”, dodao je.

FOTO Znate li tko je Dorotea Budimir, a tko Željko Hudek? Ovo su prava imena naših glazbenika

1/31

A što privatno sam sebi želi za ovaj veliki, okrugli rođendan?

“Imam dovoljno godina da znam da su ljubav, zdravlje i sreća jedine bitne stvari u životu, sve ostalo je samo pet minuta zadovoljstva”, zaključuje. Gledatelji će Janka Rakoša u ulozi Mate, kao i ostale likove serije ‘Sjene prošlosti’ upoznati ove jeseni na RTL-u!

VIDEO Baby Lasagna zapalio atmosferu na zadarskom Forumu, publika mu posvetila transparente

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije