VEČERA ZA 5 NA SELU

Matija osvojio 39 bodova: 'Umak u glavnom bio je nedorečen'

Večera za 5 na selu
Foto: RTL
1/6
17.11.2022.
u 21:37

Matija je jela sa svog jelovnika maštovito nazvao - predjelo Zlato iz Kupe, glavno jelo Pun džep te desert Ljubičasta čarolija

U epizodi 'Večere za 5 na selu' u četvrtak kuhao je tehničar za telekomunikacije Matija iz mjesta Polane kraj Delnica.

Na Matijinom jelovniku našli su se sastojci poput pastrve maslaca, teletine, špeka, vrganja, ali i puding od vanilije. Tomislav je odmah kazao kako mu se s popisa najviše sviđa pastrva, dok je Petra komentirala da joj nedostaje na spisku malo povrća.

Matija je jela sa svog jelovnika maštovito nazvao - predjelo Zlato iz Kupe, glavno jelo Pun džep te desert Ljubičasta čarolija. 

Nakon dočeka domaćin je gostima servirao paštetu od dimljene pastrve.

- Nije bila loša pašteta - rekao je Tomislav, dok je Matija otkrio da je uz pastrvu stavio još jednu morsku ribu

- Stavio sam nekoliko inćuna - otkrio im je Matija, a gosti su komentirali da im je ukusna pašteta, da nisu ni osjetili morsku ribu te da je pastrva prevladala. Glavno jelo naziva Pun džep oduševio je goste.

- Punio sam meso s goranskim nadjevom i umakom od vrganja, a za Antonelu posebno s umakom od šampinjona - otkrio je Matija, a  Antonela je bila oduševljena jer je zapamtio da ne jede vrganje.

- Glavno jelo je bilo super okusa. U vrganjima se malo previše osjetilo crveno vino pa mi je vrganj izgubio onaj svoj okus - rekla je Petra, a s njom se složio i Ivica dok je Tomislav čak tražio još jedan tanjur.
Završno jelo bilo je desert – kolač od domaćih goranskih šljiva koje je kuhao sa čokoladom, a između je bio puding od vanilije.

- Bez primjedbi - rekao je oduševljeno Ivica na Matijin desert.

- Nije mi se svidjela kombinacija čokolade i šljiva - komentirala je Petra. Uslijedilo je ocjenjivanje, a Matija je dobio tri desetke i jednu devetku. Devet je dobio od Ivice jer je rekao da u glavnom jelu umak nije bio dorečen. Matija je tako osvojio 39 bodova kao i Petra. 

VIDEO: Dramatične scene iz centra Zagreba sa snimanja filma 'Canary Black' 

 

Ključne riječi

Komentara 1

PA
pax5
23:03 17.11.2022.

Kada nikome ne daš 10 onda si kalkulant...ovaj starček sigurno je..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije