Kraljevska beba

Meghan Markle rodila je sina!

Foto: Reuters/Pixsell
1/7
Autori: Ivana Carević, Hina
06.05.2019.
u 15:44

Princ Harry bio je uz suprugu kad su joj počeli trudovi, a prije desetak dana iz Amerike je u London stigla i Meghanina mama Doria.

Meghan Markle rodila je dječaka, objavila je to Buckinghamska palača, piše Daily Mail.  

- Jako sam uzbuđen što s vama mogu podijeliti vijest da smo Meghan i ja jutros postali roditelji vrlo zdravog dječaka. Tako sam nevjerojatno ponosna na svoju ženu. - stoji u objavi princa Harryja.

- Mi smo apsolutno oduševljeni i zahvalni za ljubav i potporu svih. To je bilo nevjerojatno, pa jednostavno to želimo podijeliti sa svima - kazao je Harry dodavši da on i supruga još nisi odabrali ime za svojeg sina. 

Beba je rođena rano jutros u 5,26 sati i ima 3,3 kg. "Vojvoda od Sussexa bio je nazočan pri porodu", kazala je Buckinghamska palača.

Uz njih u njihovom domu Frogmore Cottage na imanju Windsor bila je i Meghanina majka Doria Ragland. Palača je objavila da su kraljica i drugi članovi kraljevske obitelji presretni zbog novosti. Najbolje želje paru uputila je premijerka Theresa May, kao i šef laburista Jeremy Corbyn.

Beba je sedma u nasljednom redu za britansku krunu i, koliko je poznato, prva osoba miješane rase na tako visokoj poziciji u povijesti britanske kraljevske obitelji. Harry, 34-godišnji unuk kraljice Elizabete i 37-godišnja Meghan, bivša glumica iz SAD-a, vjenčali su se u svibnju prošle godine. 

Novorođena beba bit će osmo praunuče 93-godišnje britanske kraljice i mogla bi imati dvojno, britansko i američko državljanstvo u skladu s pravilima o državljanstvu.

No neće postati princ ili princeza automatizmom jer takvu titulu dodjeljuje kraljica osobno.  Princ Harry bio je uz suprugu kad su joj počeli trudovi, a prije desetak dana iz Amerike je u London stigla i Meghanina mama Doria. Britanski mediji u ponedjeljak poslijepodne objavili su informaciju kako je vojvotkinja od Sussexa dobila trudove i tu informaciju službeno su potvrdili iz Buckinghamske palače. Informaciju o tome hoće li roditi kod kuće ili u bolnici nisu otkrivali. 

Sredinom travnja Buckinghamska palača najavila je kako Meghan i Harry planove vezane za dolazak na svijet njihova prvog djeteta planiraju držati za sebe.

Tu objavu palača je pustila u javnost nedugo nakon što se par preselio u Frogmore Cottage i tada su britanski mediji pisali kako Meghan neće poroditi kraljevski ginekolozi Alan Farthing i Guy Thorpe-Beeston, koji su vodili sva tri porođaja njezine šogorice Kate Middleton. Ona je navodno odabrala svoj tim liječnika u kojemu će glavnu riječ imati ginekologija.

Da je Meghan trudna doznalo se u listopadu kada je par krenuo u službeni posjet Australiji. Vojvotkinja je bila aktivna tijekom cijele trudnoće i nije imala nikakvih poteškoća poput svoje šogorice Kate koja je zbog velikih mučnina morala smanjiti radni tempo. 

Meghan se tek nedavno povukla iz javnosti i zato što joj se bližio datum poroda nije se pojavila ni na proslavi 93. rođendana kraljice. 

Pogledajte koji detalj je otkrio da je Meghan Markle trudna

 

Ključne riječi

Komentara 27

GV
golub Vaso
16:43 06.05.2019.

je li crn

CH
che99
15:52 06.05.2019.

spektakl!!! dali oduševljeni gradjani već stoje pred bolnicom i veselo grakću, dali je krenula histerija sa odabirom imena!! Dobro došli u 12 stpljeće

BO
Boba
16:12 06.05.2019.

Pa ljudi jeste li normalni!!! Zaaaboli me za njih!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije