GLAZBENA DIVA

Meri Cetinić emotivnom objavom osvrnula se na tragediju u Malom Lošinju: 'Tu sam snimila spot'

Zagreb: Održana promocija vinila Ja sam žena
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/21
12.08.2024.
u 18:10

Splićanka je u objavi izrazila sućut obiteljima trojice poginulih mornara, a svojoj publici ispričala je osobna iskustva s trajektom na kojem se dogodila velika tragedija.

Glazbena diva Meri Cetinić (71) jedna je od mnogih koji su se oglasili povodom jučerašnje tragedije na trajektu 'Lastovo' u kojoj su uslijed pada ulazne rampe život izgubila trojica mornara. Splićanka se javila putem svog Facebook profila, izrazila sućut obiteljima poginulih i posvetila pjesmu 'Samo tuga ostaje' čiji je spot snimljen na tom istom brodu krajem 90-ih. 

- Trajekt Lastovo s kojim smo se nebrojeno puta prevozili s otoka, kojeg smo smatrali najsigurnijim po lošem vremenu, na kojem sam snimila ovaj video spot za pjesmu "Samo tuga ostaje" postao je tragičan za svoju posadu. Duboka sućut za preminule pomorce i njihove obitelji - napisala je u emotivnom obraćanju Cetinić. Stihovi ove pjesme objavljene na albumu 'Putovanja' iz 1998. godine gotovo proročanski opisuju tragičan događaj u Malom Lošinju: Samo tuga ostaje / kao vjeran prijatelj moj / nova zoro, svitanje / dobro došli u moj prazni dom, glasi refren pjesme.

U komentarima na objavu glazbenice pisali su shrvani pratitelji: - "I radost i tuga vezu me za ovaj trajekt! Ali ova tragedija je grozna!", "To je jako lijep video, slušala sam i gledala. Iskrena sućut obitelji preminulih mornara.", "Koliko se i lijepih događanja događalo na ovome brodu,u svim ovim godinama,da na kraju eto.Samo tuga ostaje. Iskrena sućut obiteljima i svima koji su ih znali, počivali u miru" - neke su od reakcija na ovu gestu. 

VEZANI ČLANCI:

Svoje priopćenje objavilo je i Hrvatsko narodno kazalište u Splitu: - Potreseni nezapamćenom tragedijom u kojoj su živote izgubila tri pomorca, izražavamo iskrenu sućut obiteljima i prijateljima stradalih, svim pomorcima i zaposlenicima Jadrolinije. Smatramo kako u ovim danima tuge nije primjereno izvoditi kazališnu predstavu dramatiziranih uspomena putnika trajekata Jadrolinije, pa izvedbe predstave Priče s trajekta 70. Splitskog ljeta nećemo igrati u najavljenim terminima 12., 13. i 14. kolovoza - pri čemu predstavu planiraju igrati na jesen, a o terminima izvedbi pravovremeno će obavijestiti javnost.

Podsjetimo, glazbenu divu rijetko viđamo, a početkom ove godine bila je jedna od mnogobrojnih izvođača koji su pred 20 tisuća ljudi nastupili na domoljubnom koncertu 'Domu momkoji je održan u zagrebačkoj Areni. Pjevačica je svojom pojavom izazvala ovacije publike, a izvela je pjesmu 'Zemlja dide mog' i svojim izgledom iznenadila. Meri se nakon osobne tragedije povukla iz javnosti.

GALERIJA: Ljutita Meri Cetinić ponovno upozorila na zabunu koja joj se često događa u medijima

Zagreb: Održana promocija vinila Ja sam žena
1/9

U svibnju prošle godine preminuo je njezin brat Ante Cetinić, a prije tri godine, nakon teške bolesti, umrla je njezina kći jedinica Ivana u dobi od 44 godine. Pjevačica ju je odgojila kao samohrana majka, a 2014. godine zajedno su izdale album 'Dozvoli mi'.

VIDEO: Nevjerojatni prizori iz Imotskog! Thompson održao samostalni koncert nakon dvije godine pauze

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije