SKLADAN PAR

Miro Ungar uživao na predstavi u društvu 42 godine mlađe supruge Sare

Zagreb: Pjevač, producent, voditelj i zabavljač Miro Ungar
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/14
21.09.2024.
u 19:00

Sara je ušla u moj život prije 23 godine, točno 2000. Isto je bilo ljeto. U Istri, koju obožavam, točnije u Červar-Poratu, imao sam pizzeriju. I ona je dolazila kao gošća... I tu smo se upoznali. I zaljubili. Živimo zajedno 22 godine, a pred 15 godina smo se vjenčali, kazao nam je Ungar lani u životnom intervjuu

U Zagrebu je održana premijera predstave 'Ubojstvo u Orient Expressu', a među uzvanicima je bio i naš poznati pjevač Miro Ungar (87) u društvu 42 godine mlađe supruge Sare. Sara mu je četvrta supruga. Vjenčali su se kad je imao 71, a Sara 29. 

- Sara je ušla u moj život prije 23 godine, točno 2000. Isto je bilo ljeto. U Istri, koju obožavam, točnije u Červar-Poratu, imao sam pizzeriju. I ona je dolazila kao gošća... I tu smo se upoznali. I zaljubili. Živimo zajedno 22 godine, a pred 15 godina smo se vjenčali, kazao nam je Ungar lani u životnom intervjuu.  

20.09.2024., Zagreb - Premijera predstave Ubojstvo u Orient Expressu u Kerempuhu. Photo: Neva Zganec/PIXSELL
Foto: Neva Zganec/PIXSELL

Ungar je nakon uspjeha s grupom 4M napravio i inozemnu karijeru. U jesen 1965. Miro zajedno s tadašnjom suprugom, pjevačicom Terezom Kesovijom, seli u Pariz gdje pod pseudonimom Tim Twinkleberry za parišku diskografsku kuću Barcley snima i prvu solističku ploču: istodobno za diskografsku kuću Jugoton snima francusku pjesmu "Comme d’habitude" ("Ko svakog dana") Claudea Françoisa, koja godinu dana poslije u engleskom prepjevu Paula Anke i izvedbi Franka Sinatre postaje svjetski hit "My way". S Terezom Kesovijom rastao se 1973. godine.

GALERIJA: Znate li tko je ovo? Pogledajte kako se naša bivša voditeljica mijenjala tijekom godina

Zagreb: Pjevač, producent, voditelj i zabavljač Miro Ungar
1/21

Godine 1975. nastupao je u prvoj hrvatskoj rock-operi "Gubec beg" u ulozi Đure Mogaića te u duetu s Josipom Lisac izvodio popularnu "Ljubavnu pjesmu" iz te opere. Godinu dana poslije odustaje od spomenute uloge zbog prezauzetosti s velikim turnejama u Sovjetskom Savezu i DDR-u, gdje snima i ploče i stječe veliku popularnost. U to je doba samo u Sovjetskom savezu imao čak 19 dvomjesečnih turneja.

-  Znate, ja sam napravio puno prepjeva za koje nisam dobio onu službenu autorizaciju pa od njih nemam nikakvu materijalnu korist. Zato je dobro pitanje kako preživljavam jer sam 25 godina u mirovini. Iznos mirovine nije dovoljan za život pa stalno živim od nastupa. Ja ne smijem stati. Zato evo i sa 85 godina stalno nastupam. Na svu sreću, 2017. godine rodila se ideja da se u Zagrebu postavi kabare i mene su zadužili da osmislim kabaretski program ili show u spomenutom podrumu Gradske kavane. Nije mi bilo lako, morao sam osmisliti program i naći izvođače, radio neke prepjeve, pa mi je pomogao i Ivica Krajač.

VEZANI ČLANCI: 

Krenuli smo u prosincu 2017., bilo je izvrsno, ali nas je ubila pandemija. Nakon toga nastavili smo s novim programom 'Duh Pariza'. Evo uskoro nastavljamo s tim programom, a od Nove godine ići ćemo s novim. Veselim se povratku toj pozornici. Moram još reći da se pjesme 4M, a i moje, rijetko čuju na radiju. Dolaze novi, mladi, ali što je, tu je, vrijeme nosi svoje, sretan sam da još uvijek nastupam i da me publika voli, kazao nam je Ungar u intervjuu. 

VIDEO: Ella Dvornik progovorila o razvodu: 'Traje već tri godine i kako mi se čini – samo je nebo granica'

Ključne riječi

Komentara 1

ŠS
Štap sa glavom
20:17 21.09.2024.

U tim godinama treba imati njegovateljicu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije