Pazi na zdravlje

Mišo Kovač: U bolnicu se više ne vraćam, a koncerti će još pričekati

mišo (1)
Pixsell
18.01.2012.
u 12:00

Glazbeni velikan se nakon osam mjeseci stanke vratio u studio da bi s klapom Rišpet snimio pjesmu "Sunce mi od tebe dolazi"

Sviđa mi se ova pjesma, bila bi hit i bez mene, odlično ste to napravili – kazao je jučer Mate Mišo Kovač Peri Kozomari iz klape Rišpet prije ulaska u glazbeni studio gdje je s njima snimio pjesmu "Sunce mi od tebe dolazi". Obilježio je time povratak poslu nakon osam mjeseci izbivanja.

– Ma nikada nisam ni otišao s glazbene scene, nije ovo moj povratak. Nijedan glazbenik ne može otići, čak ni zbog bolesti – govori 70-godišnji doajen hrvatske glazbe, koji, priznaje, još ima zdravstvenih problema.

– Bio sam u ponedjeljak na kontroli, imam još problema s ušima. Htjeli su da jedan dan ostanem u bolnici, ali odgovorio sam im da to ne dolazi u obzir. Ne spavam više u bolnici. Tamo se zdrav čovjek, kad dođe na pet dana, razboli.

Malo se udebljao

Glazbenik je u svibnju prošle godine doživio infarkt, a mjesec dana poslije u KBC-u Zagreb, da bi se uklonile smetnje u protoku krvi, pjevaču je ugrađena trostruka premosnica. Otada je na oporavku.

– Liječnik mu je rekao da može održavati koncerte, ali na to će pričekati još nekoliko mjeseci. U Mišinu je životu sve isto, osim prehrambenog režima, mora jesti manje masnu i slanu hranu, a više bijelog mesa i ribu. Malo se udebljao, ali trudi se više kretati. Inače, kod kuće ne razgovaramo o bolesti – kazala nam je Lidija Kovač i dodala da glazbena legenda svakodnevno prima SMS-ove podrške vjernih obožavatelja.

Isprika Lady Gagi

Mišo je proteklih mjeseci pratio rad domaćih, ali i stranih kolega, a posebno ga se dojmio novogodišnji koncert Lady Gage u New Yorku.

– Moram se ispričati Gagi. Gledao sam njezin nastup. Ona dobro pjeva i strašno pleše, kad sjedne za klavir, vidi se da ima ono nešto i da je to ona izmislila – istaknuo je Mišo i otkrio da je do sada pet puta odbio nastupiti u Spaladium areni u Splitu.

– Kome da pjevam, u ovoj državi je sve lažno. Moj koncert određuje publika, ja ne pjevam zidovima. Ne čuvamo svoju baštinu i svoju pjesmu. Da sam djelovao izvan ovih prostora, makar u Italiji, danas bih bio milijarder, ovako nisam. Ali mogu reći da sam prodao 20 milijuna ploča. Kad ostali prodaju toliko, neka se jave Miši Kovaču – zaključio je karizmatik.

Ključne riječi

Komentara 5

ME
melkior007
12:58 18.01.2012.

Puno zdravlja našem Miši i neka dostojanstveno provede preostale dane svoje zrele dobi. Lijepo je kad veliki pjevač ima snage da kaže nešto lijepo o drugoj velikoj pjevačici.

JA
jamanuša
13:49 18.01.2012.

Živio ti nama LEGENDO živjeti ćeš i kad te ne bude jer si ostavio neizbrisivo dubok trag među nama.

DU
Deleted user
15:26 18.01.2012.

Mišo, ovaj narod te voli. Ne trebaš se hvaliti, mi ćemo te hvaliti. Bog ti dao zdravlje, ali nitko ti nije kriv ako nemaš novaca. Budi iskren pa ćeš biti još veći. Tvoja zarada je pošla u tvoj džep. a ne u džep moga ćaće. Kad su legendarnoga Paula Gascognea pitali gdje su mu novci, rekao je da je pola novaca potrošio na žene i kocku, a drugo pola da je jednostvano spiskao. Ništa drugo rekao nije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije