MEGADANCE PARTY

Mjesec dana prije spektakla u Areni okupila se krema hrvatske dance scene

Zagreb: Okupljanje sudionika Mega Dance Partyja
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
09.01.2024.
u 17:00

U Areni će 9. veljače nastupiti ET, Colonia, Senna M, Minea, I Bee, Ella, Karma, Sandi, Alka Vuica, Šajeta, Vlatka Pokos, Mirjana (ex Mandi), Ilan Kabiljo, Denis & Denis, Vatrogasci, Dreletronic, Simplicia, te Albina i grupa Groovetastic kao članovi nove dance scene

Točno mjesec dana prije spektakla u Areni, danas se u Zagrebu okupio dio izvođača koji će nastupiti na Megdance Partyju, koncertu koji će na jednom mjestu okupiti sve izvođače koji su žarili i palili scenom 90-ih godina. Scena je to koja je donijela brojne hitove koji se i danas slušaju, a najzaslužniji za njihovo ponovno okupljanje su poznati producent Vladimir Mihaljek Miha i organizator Karlo Matić.

- Sjedili smo, ležali smo, hodali po sobi. Bila je - pandemija koronavirusa. Tražili smo neku zanimaciju, zabavu, okupaciju misli. Telefoni su radili, Zoomovi se redali, mailovi nizali. Ipak, ideje su nekako, sporo dolazile. Jednog od tih 'zatvorskih dana' odlučio sam srediti foto arhivu. Nakupilo se mnogo raznoraznih uspomena koje je trebalo pregledati, sortirati, imenovati, posložiti. Ne znam kako, ali došao sam do ono malo fotografija iz 90-ih kada se pun​o radilo. Ideje su bolje dolazile, realizacija je bila gotovo trenutna. Prisjetio sam se svoje suradnje sa Sennom M i nedugo nakon toga nazvao njegovog tadašnjeg managera, svog prijatelja, Vladimira Mihaljeka Mihu. Starije generacije pamte ga po grupama Time ili 220, neki se sjećaju da je kumovao prvim danima Bijelog Dugmeta i Parnog Valjka. Samo unutar strukovnih krugova govori se kako je bio pokretač, inicijator, producent mnogobrojnih projekata poput Porin, Dora ili Moja Domovina. Za njegovu karijeru jedna knjiga bila bi premalo, kazao je Matić u najavi ovog događaja. 

Foto: Promo

- Nazvao sam ga, kao mnogo puta dotad. Rekao sam mu da sam pronašao neke fotografije i tako smo započeli razgovarati o CRO danceu. Čuo sam mnoge priče od kojih mnoge i nisu za javnost. Zabavljali smo se danima, u nastavcima, naslušao sam se sati i sati događaja iz prošlosti. U jednom trenutku, rekao sam mu da duuugo maštam o jednom velikom, obljetničkom koncertu u Areni Zagreb. Skromno se nasmijao, kako samo on zna i komentirao: Samo daj. Napravi ga, rekao je Matić. 

VEZANI ČLANCI: 

U Areni će tako 9. veljače nastupiti ET, Colonia, Senna M, Minea, I Bee, Ella, Karma, Sandi, Alka Vuica, Šajeta, Vlatka Pokos, Mirjana (ex Mandi), Ilan Kabiljo, Denis & Denis, Vatrogasci, Dreletronic, Simplicia, te Albina i grupa Groovetastic kao članovi nove dance scene. 

Dio njih se na današnjem druženju prisjetio tih dana u 90-ima, kada su se redali nastupi svakog dana. Mnogi od njih godinama nisu nastupili, pa su poput Senne M počeli s pripremama za Megdanace party. Jedno je sigurno, u Areni će za mjesec dana odzvanjati hitovi uz koje su mnogi odrastali. 

VIDEO: Cajke pobijedile na sudu: Koncert Duška Kuliša se nije smio zabraniti, gradonačelnik Pule najavio žalbu

 

Ključne riječi

Komentara 1

BO
BozeSacuvaj
05:03 11.01.2024.

Ako jos pozovete i Aleksandru Prijović bit će puna Arena 10 dana!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije