SVETA ZEMLJA DALMATINA

Mladen Grdović u novoj pjesmi otpjevao odu Dalmaciji

Mladen Grdović
Foto: Promo
1/6
06.08.2024.
u 17:30

Sveta zemlja Dalmatina” nosi prepoznatljiv zvuk Mladena Grdovića, a Mladen će je prvi put uživo otpjevati na 27. Dalmatinskoj šansoni u Šibeniku. Bit će ovo njegov veliki povratak na jednu od najljepših festivalskih pozornica i to nakon punih deset godina

Mladen Grdović, jedan od najomiljenijih dalmatinskih pjevača, ponovo je obradovao svoje brojne obožavatelje novom pjesmom “Sveta zemlja Dalmatina”.

Ova pjesma posvećena je njegovom rodnom kraju, Dalmaciji, i predstavlja pravu odu dalmatinskom duhu i načinu života. Pozitivni komentari ne prestaju pristizati, što je dokaz da je pjesma već pronašla svoje mjesto u srcima publike.

“Sveta zemlja Dalmatina” nosi prepoznatljiv zvuk Mladena Grdovića, a Mladen će je prvi put uživo otpjevati na 27. Dalmatinskoj šansoni u Šibeniku. Bit će ovo njegov veliki povratak na jednu od najljepših festivalskih pozornica i to nakon punih deset godina. Glazbu nove pjesme potpisuju jedan od najvećih šibenskih skladatelja Dušan Šarac i Ante Viljac koji je ujedno i autor stihova. Za aranžman pjesme pobrinuo se stalni Mladenov suradnik Toni Eterović.

Spot za pjesmu produciran je pod okriljem NEGO KAKO, a režiju, kameru, montažu i color grading potpisuje talentirani Max Hozić. Spot je sniman na nekoliko prekrasnih lokacija u Dalmaciji, uključujući Amadria Park Šibenik, Split, Zadar, Korčulu i Šibenik. U spotu je Grdović prikazan uz more, okružen prirodnim ljepotama rodnog kraja. Kroz scene kamene kuće i mora, svaka scena odiše ljepotom i jednostavnošću. Spot možete pogledati OVDJE

VEZANI ČLANCI: 

Mladen Grdović je legenda hrvatske glazbene scene, poznat po brojnim hitovima koji su odjeknuli kod mnogih ljubitelja dalmatinske glazbe. Njegov najnoviji album “Za šaku ljubavi” je više od jedanput bio na prvom mjestu top liste najprodavanijih albuma. Neke od njegovih najpoznatijih hitova s albuma uključuju pjesme kao što su “Vilo moja sva u bilom”, “Ne plači za njom majko”, “Dalmatinca mater rodi”, “Nije meni lako” i “Dica Dalmacije”. Upravo je i neke od njih Mladen otpjevao na velikom koncertu u dvorani “Krešimir Ćosić” u rodnom Zadru, gdje je proslavio 45 godina svoje uspješne karijere.

“Sveta zemlja Dalmatina” je još jedan hit u bogatom repertoaru Mladena Grdovića i još jedan primjer kako se ljubav prema rodnom kraju uspješno može pretočiti u glazbenu umjetnost.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije