bolest uzima maha

Najnovije fotografije Celine Dion zabrinule fanove, smatraju da joj se stanje pogoršava

Celine Dion
Foto: Amazon Prime
1/12
23.07.2024.
u 18:20

Celine je 2022. dijagnosticiran takozvani 'sindrom ukočene osobe'. To je progresivni poremećaj koji može spriječiti hodanje i druge bitne vještine svakodnevnog funkcioniranja, a ljude pretvara u 'žive skulpture'.

Glazbena diva Celine Dion (56) danas u popodnevnim satima sletjela je u Pariz gdje će, kako se piše, za par dana prisustvovati otvaranju 33. po redu ljetnih Olimpijskih igara. Kanađanka se pojavila ispred hotela Le Royal Monceau - Raffles, a na ulazu su je dočekali znatiželjni fotografi i snimili nekoliko fotografija. Budući da je riječ o velikoj profesionalki, Celine je na ovaj doček reagirala s osmjehom, no obožavatelje na društvenim mrežama zabrinuo je njezin izgled. 

Pjevačica je u ovoj prilici odjenula svečano odjelo koje se sastoji od širokih crnih hlača i sakoa ispod kojeg je imala bijelu košulju. Manjak šminke kompenzirala je velikim sunčanim naočalama iza kojih je sakrila oči, dok je vidno raščupanu kosu svezala u niski rep. Iako je većina fanova bila oduševljena pojavom njihove omiljene glazbenice, dio njih izrazio je zabrinutost za njezino zdravstveno stanje, a svoje stajalište potkrijepili su današnjim izdanjem. Naime, pored stilističkog izbora Dion izgleda pothranjeno, a njezino lice ispijeno. Iz skupine zabrinutih jedni smatraju da je razlog umor, drugi pak tvrde kako razlog leži u sve lošijem zdravlju. Jesu li takve primjedbe opravdane možete procijeniti na poveznici ispod.

Konteksta radi, Celine je 2022. dijagnosticiran takozvani 'sindrom ukočene osobe'. To je progresivni poremećaj koji može spriječiti hodanje i druge bitne vještine svakodnevnog funkcioniranja, a ljude pretvara u 'žive skulpture'. - Iako još uvijek učimo o ovom rijetkom stanju, sada znamo da je to ono što uzrokuje sve grčeve koje sam imala. Nažalost, ti grčevi utječu na svaki aspekt mog svakodnevnog života, ponekad uzrokuju poteškoće dok hodam i ne dopuštaju mi ​​da koristim svoje glasnice da pjevam na način na koji sam navikla - ispričala je pjevačica u svojoj objavi na Instagramu. 

Glazbenu zvijezdu i njezinu potresnu borbu možemo gledati u dokumentarcu 'I Am: Céline Dion' koji se od 25. lipnja prikazuje se na Amazon Primeu. Na jednoj od snimki pjevačica se pojavljuje potpuno iscrpljena od bolesti te bespomoćno gleda dok je liječnici nježno smještaju u udoban položaj i provjeravaju vitalne organe. Sve to vrijeme njezine bose noge ostaju ukočene. 

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, glazbena diva nekoliko je puta do sada govorila o ovom neurološkom poremećaju. Prestala je nastupati, a nedavno je otkrila da je patila od tako jakih grčeva mišića da su joj se zbog toga slomila rebra. U svom prvom televizijskom intervjuu nakon dijagnoze s novinarkom Hodi Kotb za NBC News, Dion je rekla da je imala toliko jake s bolove da su joj se slomila rebra. U istom intervjuu priznala je i da je bila ovisna o lijekovima. Lijekovi koje je uzimala bili su oni za ublažavanje grčenja mišića. Zbog bolova je, tvrdi, uzimala i do 90 grama Valiuma. Napominje i da se njeno tijelo brzo počelo navikavati na lijek, pa bi bol ponovno brzo počela osjećati.

GALERIJA: Celine Dion na novim potresnim snimkama pokazala kako se bori s bolesti: 'Tako me sram'

Celine Dion
1/13

- Nisam znala da bi me to moglo ubiti. Uzela bih, na primjer, prije nastupa 20 miligrama Valiuma i dok bih došla od garderobe do backstagea, već bi prestao djelovati - rekla je Dion.

Ovisnosti se uspjela riješiti tijekom pandemije. Pomogao joj je liječnik nakon što je sama sa sobom osvijestila da joj taj lijek ne može pomoći da riješi poslovne obveze, ali ni ublažiti emocionalnu bol koju je osjećala nakon što je preminuo njen suprug.

VIDEO: Oženio se Matija Cvek: Zasjao u ružičastom odijelu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije