Eurovizija

Napokon objavljeni rezultati glasanja publike oba polufinala. Baby Lasagna uvjerljivi pobjednik

Baby Lasagna
Foto: Eurovision
1/15
12.05.2024.
u 08:35

Objavljeno je koliko su zemlje u oba polufinala osvojile bodova te se zatim plasirale u finale Eurovizije.

Objavljeni su bodovi oba polufinala ovogodišnje Eurovizije. Naime, Eurovision.tv objavila je rezultate prvog i drugog polufinala Eurovizije za 2024. godinu. Rezultati su telefonskih glasanja publike svake zemlje zasebno, a oni su korišteni za određivanje kvalifikacija uz svakog polufinala. Glasovi žirija iz oba polufinala korišteni su samo u slučaju da se telefonski glasovi publike nisu mogli postići u određenoj zemlji. 

U prvom polufinalu koje je održano u utorak 7. svibnja uvjerljivi pobjednik je bio naš Marko Purišić, odnosno Baby Lasagna s pjesmom "Rim Tim Tagi Dim" te je dobio 177 glasova, no nakon glasanja publike u finalu plasirao se na drugo mjesto - iako je imao najviše glasova i u finalu. Ovo je Hrvatskoj bio najbolji plasman ikada. U prvoj polufinalnoj večeri dobili smo 12 bodova od Srbije, Slovenije, Ukrajine, Finske, Australije i Islanda. 

Za stopama su nas pratile Ukrajinske predstavnice s pjesmom "Teresa & Maria" koje su osvojile u prvoj polufinalnoj večeri 173 boda, a 12 bodova dobile su od Litve, Poljske, Portugala i Cipra. Od ostalih zemalja na Balkanu, kako pišu, Slovenija je s pjesmom "Veronika" osvojila 51 bod, a Srbija je s pjesmom "Ramonda" u prvom polufinalu bila na desetom mjestu sa 47 bodova, a od Hrvatske je dobila 12 bodova. Australiji je nedostajalo samo šest bodova da se plasira u finale Eurovizije. Island je u prvoj polufinalnoj večeri ove glazbene manifestacije osvojio ukupno tri boda. 

 

FOTO Zagreb organizira doček Baby Lasagne: Evo kada Marko i njegov tim slijeću u zračnu luku

Baby Lasagna
1/47

 

 

VEZANI ČLANCI:

 

>> VIDEO Baby Lasagna: Drago mi je što smo dobro prošli kod publike, oni su ti koji dolaze na koncerte

 

U drugom polufinalu koje je održano 9. svibnja u četvrtak uvjerljivi pobjednik po glasovima publike bila je Nizozemska, koja je na kraju i zbog skandala nije nastupila u finalu, a dobili su čak 182 boda, a 12 bodova dobili su iz Austrije, Belgije, Grčke i Malte. Na žalost mnogih obožavatelja pjesma "Europapa" izvela se samo jednom na pozornici Eurovizije. Ovogodišnji Eurovizijski pobjednik Švicarac Nemo u drugoj je polufinalnoj večeri bio na četvrtom mjestu i osvojio 132 boda. U drugoj polufinalnoj večeri posljednje zemlje na tablici bile su Austrija i Norveška, 

 

VIDEO: Atmosfera na vrhuncu: Cijeli Europski trg plesao uz Baby Lasagnu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije