Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uzbudljiva večer

Napokon otkriveno tko su bili članovi hrvatskog žirija na Euroviziji 2024.

Foto: HRT
1/13
12.05.2024.
u 10:06

Nemo, švicarski predstavnik na Eurosongu, pobjednik je ovogodišnjeg natjecanja održanog u Malmöu, a Baby Lasagna je na drugom mjestu, najboljoj poziciji koju je Hrvatska ostvarila od svoje samostalnosti.

Baby Lasagna dobio je najveći broj glasova publike, čak 337 i osvojio ukupno 547 bodova. Švicarski predstavnik Nemo na prvom je mjestu s ukupno 591 bodom. Rezultate hrvatskog žirija na Eurosongu pročitao je Ivan Dorian Molnar, HRT-ov novinar i voditelj. HRT je sada objavio i tko su bili ovogodišnji članovi hrvatskog žirija.

- Srđan Sekulović Skansi (glazbeni producent, skladatelj, tekstopisac). Ivana Vrdoljak - Vanna (pop pjevačica, autorica tekstova, predstavnica Hrvatske na Eurosongu 2001. u Kopenhagenu u Danskoj gdje je osvojila 10. mjesto). Dino Jelusić (rock pjevač, skladatelj, tekstopisac, pobjednik na prvom Dječjem natjecanju za pjesmu Eurovizije 2003. u Danskoj). Mihovil Šoštarić Lockroom (glazbeni producent, tekstopisac). Gina Victoria Damjanović (pjevačica, autorica tekstova).

 

 

VEZANI ČLANCI:

 

FOTO Nemo su razbili osvojeni trofej, u trenutku ushita mikrofon je ispao i razbio se

1/21

 

 

Kako su glasali hrvatski žiri i publika


Žiri je dao jedan bod Cipru, Švedskoj 2, Srbiji 3, Francuskoj 4, Luksemburgu 5, Italiji 6, Ukrajini 7, Irskoj 8, Sloveniji 10, i 12 bodova otišlo je Portugalu.


Glasovi publike su: Švicarska 1, Švedska 2, Armenija 3, Estonija 4, Irska 5, Francuska 6, Italija 7, Ukrajina 8, Slovenija 10 i Srbija 12.

 

VIDEO: Baby Lasagna: Drago mi je što smo dobro prošli kod publike, oni su ti koji dolaze na koncerte

Komentara 18

MA
majeltomoguce
10:27 12.05.2024.

Dali ste Sotonistima 8 bodova - to neka ostane zapisano! Jer tu se nije ocjenjivalo pjevanje, jer pjevanja je bilo manje od 50% - ostalo je bilo sotonizam i to da ste im dali 8 bodova! Osobi koja je jasno izjavljivala da se nju treba okruniti - a u ruci je imala Isusovu krunu od trnja! Osoba koja se javno ograđuje od spola koji je priroda dala ljudima, ali i večini životinja. Možda vi viditei show u tome, ali to je bilo brutalno vrijeđanje Isusa Krista, krščanstva i svega u što mi kao nacija u velikoj večini vjerujemo - ona želi da dođe na Njegovo mjesto i to je bila ta poruka na kraju pjesme o krunjenju! Vi to niste skužili? Vama je to sve igra? Da Vam danas ili sutra netko pleše po grobu oca ili majke i to bi smatrali showom? Razlislite malo, ali Vi ste se upravo svrstali na stranu mrzitelja i to nagradili!

ŽE
Žegarni
10:27 12.05.2024.

Vidi se znalci. Portugal 12 poena, 🤦🏻‍♂️ Irska 8, 🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️Slovenija 10 🤦🏻‍♂️ Nije čudo da imamo toliko šunda u domaćoj muzičkoj sceni i da se mladi okreću turbofolku.

Avatar Le-Freak
Le-Freak
10:39 12.05.2024.

Tako je to kada se kod nas kulturnjaci zbog podobne ideologije jedni druge biraju u stručne odbore i dodjeluju uzajamno nagrade. Onda imaš monotoniju ispodprosječnosti i ovakve "stručnjake". Svi oni se između oslovljavaju sa "ugledni" ovaj "ugledni" onaj. Tako je to sa lijevim kulturnjacima. Sve oni bolje znaju i glume a kada se testira to znanje onda ispadne opet teška sramota.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije