Hrvatska ljepota

Naše školarke nose Diora i tražena su lica svjetske mode

Ema Kovač
Foto: Promo
1/7
04.10.2016.
u 11:00

Kći Saše Kopljara i kći Barbare Jelić Ružić uspješni su modeli. Mlade Hrvatice hodaju pistama uz bok Belli i Gigi Hadid, agenti su ih spazili na ulicama ili u školama, a o nekima piše čak i Vogue

Hrvatska je svjetskoj modnoj sceni dosad podarila puno uspješnih manekenki i modela. Helena Šopar, Adrijana Dejanović, Mateja Penava, Kristina Sajko, Ljupka Gojić Mikić, Korina Longin, Kristina Šalinović... samo su neke od djevojaka koje su uspjele u modnom svijetu. Ali neprestano stižu nove manekenske nade koje suvereno koračaju prema uspjehu.

Zvijezda sezone

Ariana Kopljar, kći televizijskog voditelja Saše Kopljara, ima samo 16 godina i već nosi revije na svjetskim modnim pistama. Mlada je manekenka u svibnju ponosno koračala na modnoj reviji kuće Dior održanoj u palači Blenheim u Londonu. Nosila je kolekciju Dior Cruise 2017. sa sve uspješnijom manekenkom Bellom Hadid, mlađom sestrom Gigi Hadid.
– Sretni smo i ponosni – kratko je rekao za Story Arianin otac Saša Kopljar. O Ariani je pisao i Vogue, i to u članku o novim manekenskim zvijezdama sezone. Opisao ju je kao hrvatsku slatkicu bebastog lica i predvidio da će slijediti stope modela Sofije Mechetner.

Ariana je poslije izjavila da je tu veliku reviju, koja joj je ujedno bila i prva, dobila bez castinga. Njezina agentica Ana Gojanović iz Colors Model Managementa iz Zadra snimila je nekoliko njezinih fotografija i poslala ih u modnu kuću Dior, nakon čega je Ariana dobila posao. Ariana inače pohađa Gornjogradsku gimnaziju u Zagrebu, a modni su joj uzori Doutzen Kroes i Karlie Kloss.

Još jedna kći poznatih roditelja kroči modnim pistama. Riječ je o Zari Ružić, 14-godišnjoj ljepotici, kćeri poznatih sportaša Barbare Jelić Ružić i Tomislava Ružića. Već je na radaru najutjecajnijih ljudi iz modnog svijeta, odlučna u namjeri da postane svjetski top-model. Očekivalo se da će Zara krenuti sportskim stopama roditelja, no ona gradi karijeru modela – visoka je i mršava, a zelene oči i plavu kosu naslijedila je od majke.

Ema Kovač još je jedna mlada uspješna hrvatska manekenka. Čakovčanka Ema prvi je put stala pod modne reflektore nakon što je češki fotograf Karel Losenicky vidio njezine fotografije na njezinoj internetskoj stranici te joj se javio zbog mogućeg snimanja. Fotografiranje je zahtijevalo da mlada Ema otputuje na talijanski otok Capri. Kad ju je ugledao uživo, Karel je odmah odlučio staviti Eminu fotografiju na naslovnicu lokalnog modnog časopisa Capri. Ona je jedina Hrvatica kojoj je to dosad pošlo za rukom.

Sudbonosan odmor

Zavidnu karijeru gradi i Lorena Relja, 15-godišnjakinja koja je ove zime imala priliku nositi svoju prvu reviju na tjednu mode u Milanu, a otkrivena je slučajno na zadarskim Morskim orguljama, odakle je krenula u osvajanje modnog svijeta.

Antonia Vučković još je jedna lijepa Zadranka i buduća modna zvijezda. Nju su agenti otkrili tijekom jednog školskog odmora ispred njezine škole u Zadru, a za oko je zapela i kreativnom timu Diora za koji je već i odradila svoj prvi posao.•

Komentara 1

DU
Deleted user
08:24 11.10.2016.

Fotografija 7/7 - strahota!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije