INTERVJU Intrigantna kazališna, filmska i TV glumica

Nataša Janjić: Nisam ja ta koja osvaja muškarce

23.04.2009.
u 20:54

Na daske Gradskog kazališta mladih nagrađivana glumica Nataša Janjić stala je još kao djevojčica u rodnom Splitu. Kako je već tada dobila pohvale starijih kolega, Nataša je u glumačkim vodama nastavila rasti. Prije osam godina zamalo se, kao na alternativu, upisala na novinarstvo, ali je na sreću upala u klasu od 12 studenata Akademije dramskih umjetnosti. Iza 27-godišnje Nataše danas su brojne uloge – kazališne, filmske, televizijske, a od jeseni se vraća na TV u seriji “Na terapiji”.

Katarina iz filma “Sveti Georgije ubija aždaju”, istražiteljica Martina iz HTV-ove serije “Mamutica” i princeza u Gavellinoj predstavi “Život je san” jako su različite uloge. Kao što ste sami rekli – jedne su poput jazza, druge poput narodnjaka. Kako se prebacujete iz lika u lik?
– Svaki taj lik nastaje dugotrajnom pripremom i probama tako da nije teško prebaciti se. Tijelo pamti procese koje si prolazio.

Sve su one karizmatične žene koje “vladaju” u muškom svijetu. Poistovjećujete li se sa svojim ulogama?
– Nisu sve moje uloge karizmatične žene, katkad igram i neke posve obične ljude. U svakoj je ulozi malo mene, ali posve različite mene. O svakoj razmišljam i svaku volim na određeni način.

No i vas krasi posebna karizma. Na Cro-A-Porteru i BOK festivalu svojom pojavom ste postali glavna atrakcija?
– Hvala svima koji me smatraju atrakcijom. Meni je na BOK festivalu Bogdan Diklić bio glavna atrakcija.

Jednom ste rekli da ne volite kad vas prljavo posuđe ili nered u stanu iz lika vrate u stvarnost. Kad padaju maske i nastupa prava Nataša?
– Maske nosim samo na sceni. Prava Nataša sam svaki dan, u komunikaciji s obitelji, prijateljima, na ulici, pred susjedima...

Kakvi ste u privatnom životu?
– Prirodna. Poznata sam po tome da se šalim prvenstveno na svoj račun, pa je valjda ljudima ugodno biti u mom društvu. Budući da mi se dnevni raspored svodi na jurcanje, ispušni ventil nalazim u ženskim kavicama ili ručku, odlaskom na neki koncert, predstavu ili putovanje. To je najčešće potpuno neplanski i uvijek se vratim s odmakom od svih problema, potpuno odmorena. Tada dišem punim plućima i to sam prava ja.

Čime krčite životni put?
– Iskrena sam, glasna i strastveno kročim kroz život, pa mi se valjda ta silna energija i ushit nekako i vrate.

Jeste li se ikad služili sitnim trikovima ili ste išli težim putem?
– Ne služim se trikovima i ne smatram da je pravi put ujedno i teži. Najlakše je biti pošten, a najprije prema sebi.

Što je najljepše što ste o sebi čuli u zadnje vrijeme?
– Dok sam s Filipom Šovagovićem u Gavelli radila “Ilijadu 2001.” snimala sam i “Mamuticu” te neprestano izostajala, što je njega dovodilo do ludila. Na probama smo se često znali i porječkati oko nekih ideja pa je jednom izvalio: “Bilo bi bolje da si barem malo lošija glumica, nego što si tako luda. Bar neki balans da postoji”. Bilo je slatko kako mi je zapravo u svađi nesvjesno dao kompliment.

Kako osvajate muškarce?
– A zašto mislite da osvajam muškarce? Žene u mome životu imaju najjaču ulogu i po svim dosadašnjim iskustvima pokazuju da su superioran spol. Ne želim uvrijediti muškarce, ali što sam starija sve više se pitam koliko ima zablude u tome da baš njih trebamo za životne suputnike.

A što mislite o homoseksualnim parovima, imaju li oni danas pravo na ljubav?
– Na žalost, nemaju, i smatram da se to treba promijeniti baš kao i u mnogim zemljama u svijetu. Prezirem netoleranciju ili diskriminaciju po bilo kakvoj osnovi.

Cijeli razgovor s Natašom Janjić pročitajte u sutrašnjem broju Ekrana


Ljubavna prošlost fatalne Splićanke

Nakon četiri godine zajedničkog života, ljubavi između glumice Nataše Ja­njić i filmskog redatelja A­­n­­tonija Nu­­­ića došao je kraj te se Splićanka iselila iz stana koji su za­­­jedno ure­đivali. Razišli su se u miru i medijskih prepucavanja poslije nije bilo. Nataša je jednom prilikom rekla: “Često energiju trošimo na pogrešne ljude, a ljubav je svu­­­­­­da oko nas.” Te njezine riječi poslije su povezivane s Joškom Lokasom koji je, navodno, zbog lijepe glumice ostavio trudnu suprugu i dvoje djece. O mogućoj vezi između bivšeg TV voditelja i glumice dosta se nagađalo, a da je “prijateljstvo” na pomolu pokazali su paparazzi koji su ih nedavno zajedno ulovili na pragu Natašina matičnog kazališta Gavella. Iako je o vezi s Antonijem Nuićem rado pričala u medijima, Nataša je od njihovog prekida odlučila o svojim dečkima, vezama i/ili avanturama ne reći ni riječ. (glo)


O tridesetima

Ne bojim se ulaska u treće desetljeće. Osjećam se mladom i kao da sam upravo u najboljim godinama. Promijenit će se možda samo uloge - uvjerena je Nataša

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije