Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NARUŠENI ODNOSI

Nema nade za pomirenje, a dokaz tome novi je udarac za Harryja i Meghan koji stiže iz Londona

Foto: Reuters
1/13
11.06.2024.
u 14:26

Kako pišu mediji u Americi i Velikoj Britaniji, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa neće biti prisutni na službenoj rođendanskoj proslavi kralja Charlesa koja se održava svake godine u lipnju

Kada je kralj Charles objavio informaciju da mu je dijagnosticiran rak, njegov sin Harry odmah je doputovao iz Amerike u Veliku Britaniju kako bi posjetio oca. Njihov susret bio je kratak i mnogima je ulio nadu da će ova situacija izgladiti narušeni odnos između Harryja i ostalih članova obitelji. No sve je ostalo samo na nadi jer, po svemu sudeći, napretka nema, što potvrđuje i činjenica kako princ Harry i njegova supruga Meghan ni ove godine nisu dobili pozivnicu za Trooping the Colour.

Kako pišu mediji u Americi i Velikoj Britaniji, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa neće biti prisutni na službenoj rođendanskoj proslavi kralja Charlesa koja se održava svake godine u lipnju. Ni prošle godine nisu bili pozvani. Otkako su odlučili odstupiti s kraljevskih dužnosti i s djecom su odselili u Kaliforniju, kraljevska obitelj ih ne poziva na ovakav tip događaja. Par je na Trooping the Colour bio prisutan dva puta i to 2018. godine kada su se vjenčali, a godinu dana nakon toga također su se s cijelom obitelji pojavili na balkonu palače.

GALERIJA Kate Middleton omiljena je članica kraljevske obitelji, ovo su njena najbolja izdanja

1/43

VEZANI ČLANCI

Sljedeće dvije godine pandemija koronavirusa utjecala je na način obilježavanja Trooping the Colour i tada je proslava za kraljicu Elizabetu održana u dvorcu Windsore, ali broj okupljenih bio je ograničen jer su se poštovale epidemiološke mjere koje su tada bile na snazi. Godine 2022. u lipnju se odvijala posebna proslava Trooping the Colour koja se poklopila i s platinastim jubilejom kraljice Elizabete i Harry i Meghan su tada stigli na proslavu, ali nisu se pridružili obitelji na balkonu Buckinghamske palače. Naime, na balkonu se tijekom ovakvih proslava nalaze samo članovi obitelji koji su aktivni u svojim kraljevskim dužnostima.

Princ Harry i Meghan javno su poslali želje za ozdravljenje kralju Charlesu i Kate Middleton koja se također bori s rakom, ali očito nisu spremni oprostiti članovima obitelji brojne neugodnosti koje su im, kako oni tvrde, priuštili. O tome su pričali u svojim medijskim istupima nakon preseljenja u Ameriku, zatim i u Netflixovu dokumentarcu, a pisao je o tome i Harry u svojim memoarima. Zamjerili su pojedinim članovima obitelji na rasističkim komentarima, a nisu bili sretni ni načinom na koji su se Charles i William ophodili prema njima. 

Komentara 1

NI
nikola612
15:59 11.06.2024.

Što žena učini od princa ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije