Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autor brojnih hitova

Nenad Ninčević otkrio je kako su nastali stihovi za 'Travu zelenu' i na kojoj je pjesmi najviše zaradio

Split: Severina i Goran Karan snimaju spot Šta je svit, najavni singl mjuzikla Naša bila štorija
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/9
17.06.2023.
u 21:00

Možda sam u globalu, pošto je najstarija, najviše zaradio na pjesmi "Stvari lagane". Ta je donijela jedan dobar BMW, ispričao je

Brojni domaći izvođači slavu su izgradili na hitovima koje autorski potpisuje Nenad Ninčević. Njegove su pjesme pjevali Mišo Kovač, Mladen Grdović, Jasmin Stavros, Zorica Kondža, Vinko Coce i brojni drugi, a sada je Ninčević otkrio i kako su nastali stihovi pjesme "Trava zelena" koju pjeva Severina.   

-To je bilo vrijeme kad sam radio u Tuticu, Zrinko Tutić je bio veliki gazda. On me zvao dođi popodne radimo vrlo bitnu pjesmu i ja sam došao i nikako ništa mu ne valja, ne valja ovo ne valja ono. I ja negdje, već je bilo 23 sata, već iznerviran odlazim i na odlasku kažem neću više pisati. Što se mene tiče pjevaj brate raste trava zelena i on na to kaže: To je genijalno i eto tako je to bilo, napravili smo veliki hit - prisjetio se Ninčević u razgovoru za IN Magazin. Ispričao je i kako je stihove pjesme "Geni kameni" koju pjeva Marko Perković Thompson, posvetio svom ocu koji je rodom iz Ogorja kod Drniša. Odgovorio je i na pitanje zna li od koje je pjesme ostvario najbolju zaradu.

- Možda u globalu pošto je najstarija "Stvari lagane". Ta je donijela jedan dobar BMW, samo to je sve otišlo nije se od toga kupio BMW, to kako si dobio si potrošio, ali ozbiljne su pare u pitanju - ispričao je Neno. Prije tri godine o ovoj je temi govorio i za portal Mirovina.hr i prisjetio se prvih zarada  s bendom „Tutti Frutti“ u periodu kada je pjesma "Stvari lagane" postala hit.

VEZANI ČLANCI

 

 

Bend i Neno nisu tada još bili svjesni svoje popularnosti i kada ga je menadžer pitao koliko traže za deset koncerata po Dalmatinskoj Zagori,  Ninčević je rekao kako traže 3000 ondašnjih njemačkih maraka, a od toga pola unaprijed. Neno je tu cifru tražio sve skupa za deset nastupa, dakle mislio je svaki nastup naplatiti 300 maraka. Menadžer mu je isplatio novac, a kada je Ninčević prebrojao novac vidio je da mu je dao 15000 tadašnjih maraka i vratio mu ih je. 

– Vratim se, kucam i kažem „Pogriješili ste“, a on mi istrgne kuvertu i broji „Jedna, dvije, tri, petnaest tisuća, Boga ti, deset puta tri je 30, a polovica je 15. Sve je tu“. Shvatio je, na naše oduševljenje, tri tisuće po nastupu. Epilog, na toj turneji sam zaradio za novu kuću i Mercedes, toliko smo bili popularni, a da to nismo ni znali. I toliko o tome da su glazbenici dobri poslovnjaci – ispričao je Ninčević.

VIDEO Ivana Knoll došla je podržati vatrene u borbi za finale Lige nacija

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Tombstone
Tombstone
03:47 18.06.2023.

Pase krava zelena?

Avatar Baja Kalifornija
Baja Kalifornija
23:45 17.06.2023.

Genijalan članak!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije