Tri, dva, jedan – kuhaj

Nenadu se raspali i koncentracija i tiramisu

Tri, dva, jedan – kuhaj
Foto: NovaTV
1/8
28.05.2014.
u 22:44

Žiri se i ovaj put nadao da će natjecatelji biti bolji nego prijašnjih dana, no ostali su razočarani, pogotovo gost Tullio Fernetich, jer niti jedan natjecatelj nije napravio osso bucco na tradicionalan način

Žiri se i ovaj put nadao da će natjecatelji biti bolji nego prijašnjih dana, no ostali su razočarani, pogotovo gost Tullio Fernetich, jer niti jedan natjecatelj nije napravio osso bucco na tradicionalan način, nitko nije pazio na kvalitetu kave u tiramisuu. Tako je Natalija s 'trojčicom' bila najbolja, a Nenad, zbog raspadnutog tiramisua, najlošiji natjecatelj sinoćnje epizode showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“

Prvo jelo dana, osso bucco, nije zadovoljio nepce žirija. Niti su natjecatelji pogodili s gustoćom, okusom i bojom umaka, niti su pripremili rižoto ili palentu kao autohtoni prilog tom tradicionalnom talijanskom jelu. Tomislava Špičeka je najviše pogodila činjenica da se Zlatan koristi receptom s interneta.

- Idem ja malo pogledati u tu ladicu da vidim kako ovo jelo uopće treba jesti. I ovoliko namirnica ide u to jelo? Samo se vi držite interneta i nemojte kuhati glavom. Ne trebaš ići u Italiju po recepte - prokomentirao je Tomislav Zlatanov recept koji je pritom poderao pred ostalim članovima žirija uz klimanje glavom. I dok je Željka smirivala uzrujanog Zlatana tješeći ga kako je njegovo jelo fino, ali nije osso bucco, Tullio mu je javno rekao da će ga nagraditi s pola boda više za trud.

Drugi dio svečanog ručka je talijanska slastica jednostavne pripreme poznata u cijelom svijetu, a oko čijeg se porijekla povjesničari nikako ne mogu složiti. S obzirom da tiramisu u prijevodu s talijanskog jezika znači „ponesi me/podigni me“, postoji priča da su u 18. st. venecijanske kurtizane tiramisuom sebi vraćale, a mušterijama davale energiju. Druga verzija govori da je ova slastica nastala modernijeg datuma u restoranu Le Beccherie u Toskani, te da je ime dobila od prezimena mlade naučnice Francesce koja ga je izmislila. Kolač se ne peče, već se slaže od piškota namočenih u kavu, a potom premazuje kremom od jaja i mascarponea. Tiramisu se poslužuje nekoliko sati kasnije, nakon što kolač odleži u hladnjaku.

Ima li u tiramisuu mjesta amaretu ili rumu, ide li bjelanjak ili tučeno vrhnje, a što je s aromom gorkog badema – recepture su o kojima se uvijek raspravlja, pa su stoga i natjecatelji imali različite načine pripreme i različite namirnice. Iako nije „žena od kolača“, Đurđica je napravila vizualno lijep tiramisu, ali s prejakim okusom limuna i s masnom kremom zbog jaja. Za razliku od njezine, Zlatanova i Ankina  krema bile su bolje od ostalih, dok su im piškote ostale suhe. Natalijin tiramisu bio je i lijep i ukusan, a Nenadu se tiramisu kod serviranja razlio, pa su članovi žirija mislili da je Nenad poslužio slavni kolač na nov način.

Žiri se i ovaj put nadao da će natjecatelji biti bolji trećeg dana talijanske kuhinje, no ostali su razočarani, pogotovo gost Tullio Fernetich, jer niti jedan natjecatelj nije napravio osso bucco na tradicionalan način, s bijelim rižotom ili palentom, te pazio na kvalitetu i količinu kave u tiramisuu. Željka je spomenula da je, po prvi put od početka showa, prošlo tri dana a da nikome nisu dali peticu za prezentirana jela. Iz mora srednjih ocjena iskočile su Natalija i Anka, ponajviše zbog tiramisua. I dok je Natalija imala bolje ocjene od Anke, Nenad je u svega 24 sata od slavljenika postao gubitnik jer su njegova oba jela bila najlošije ocijenjena.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije