Senzacija

Nevjerojatan uspjeh ne priznaju im ni najbliži!?

Stjepan i Luka (1)
VL
31.01.2011.
u 21:00

Iako je njihova obrada pjesme “Smooth Criminal” skupila više od dva milijuna klikova na YouTubeu, Stjepanu Hauseru i Luki Šuliću ipak ne čestitaju baš svi...

Michael Jackson, nažalost, više nije s nama pa možemo samo nagađati što bi rekao kad bi čuo kako dva mlada hrvatska glazbenika na violončelima izvode njegovu pjesmu “Smooth Criminal”, i to u vlastitoj obradi nabijenoj nevjerojatnom energijom! U deset dana videospot Stjepana Hausera (24) i Luke Šulića (23) s obradom Jacksonova hita na YouTubeu zabilježio je više od dva milijuna klikova, što dosad nije uspjelo nikom drugom iz Hrvatske.

Stopama Maksima Mrvice

Dvojica prijatelja i školovanih glazbenika postali su najtraženiji izvođači klasične glazbe iz naše zemlje, a sasvim opravdano možemo im predvidjeti karijeru kakvu imaju Vanessa Mae, Maksim Mrvica, Ana Rucner, Apocalyptica... No, Stjepan i Luka, svjesni posla koji je pred njima te naučeni stajati čvrsto na zemlji zbog discipline koju mora imati svaki vrhunski glazbenik, ne zanose se instant-slavom koja prelazi naše granice, nego planiraju nove obrade i program za nastupe. Naime, virtuozi na čelima zasuti su ponudama za koncerte, nastupe u arenama, uz pratnju orkestra i bendova. Obojica se školuju na Kraljevskoj muzičkoj akademiji u Londonu, a svirajući obišli su Europu, Ameriku, Aziju te nastupali u najprestižnijim koncertnim dvoranama poput Royal Albert Halla u Londonu. – Stjepan je bio posljednji učenik najvećeg ruskog čelista Mstislava Rostropoviča – otkrio nam je Stjepanov stariji brat Miron koji je prije tjedan dana završio akademiju u Grazu i postao prvi hrvatski diplomirani jazz trombonist.

Nema kvalitetu?

Ne čudi se, dodaje, što je njegov brat s furioznom obradom pop pjesme postao senzacija YouTubea, no kvalitetno, ističe, njihova izvedba nema jačinu.

– Obojica su mladi, simpatični i zgodni, ono što izvode zanimljivo je, ali nema nikakvu kvalitetu klasične glazbe. Radije pogledajte kako sviraju Preludij Dmitrija Šostakoviča, to je vrhunska izvedba – uputio nas je Miron. Njegovo mišljenje ne dijeli Lukin otac Božo Šulić, profesor u glazbenoj školi u Mariboru i član orkestra.

– Dečki su napravili kvalitetnu obradu i pridonijeli popularizaciji violončela. Oduševljeni su i svi moji učenici – kaže Lukin tata te otkriva da Lukina mlađa sestra Eva svira violinu, a brat Andrija gitaru te je član mariborskog rap sastava Tekochee Kru.

– Luka je ljubav prema klasičnoj glazbi naslijedio od obje strane roditelja, svi smo glazbenici – kaže.

Komentara 15

MO
morales
21:47 31.01.2011.

A što im to ne priznaju ni najbliži?!?! Iz teksta se vidi jedino da brat smatra da ta izvedba nema takvu težinu kao što imaju njihove izvedbe vrhunskih klasičnih djela, što je valjda razumljivo ako to govori školovani glazbenik. Jeftinii senzacionalizam, morate pokušati pokvariti čak i ovako lijepu priču!

19
1971
22:12 31.01.2011.

Hm, a da naučite stavljati linkove u tekst?

GI
giglibigli
13:40 01.02.2011.

meni su bezveze imitiraju Mrvicu, takvih imitatora na YT ima ko magle

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije