NAJVAŽNIJI NASTUP U KARIJERI

Nika Turković pred rasprodanom Tvornicom odsvirala impresivan i emotivan koncert karijere

Zagreb: Koncert Nike Turković u Tvornici kulture
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/11
27.10.2024.
u 16:25

Prvi dio koncerta ispunili su pjesme „Raj“, „Sutra“, „Dok nas nema“ te „Bolja“ i „Koža“ za čije izvođenje je na pozornicu izašao i synth-pop duo pocket palma. Poslije njih Nika je s Lukom Racićem iz Buč Kesidija izvela „Gdje Dunav ljubi nebo“, a poslije prošlogodišnjeg singla „Ima smisla“ na pozornicu je izašla Nela Đinđić

Nika Turković sinoć je pred rasprodanim Velikim pogonom Tvornice kulture održala najvažniji nastup svoje karijere. Nakon što je prošle godine, u tijeku promocije debija „11“, napunila Peti kupe Nika je već ove do vrha napunila najveću zagrebačku koncertnu dvoranu koja je s njom u glas pjevala puna dva sata. "Još uvijek mi je teško i neko duže vrijeme će mi biti teško pretočiti u riječi sve emocije nakon ovakvog koncerta. Ovo je blago rečeno ostvarenje svega o čemu je mala Nika sanjala. Hvala predivnoj publici koja je s nama pjevala od prve do zadnje pjesme. Hvala Neli, ToMi, Luki, pocket palmi i Tii, mojem prekrasnom bendu i svima koji su na bilo koji način podržali ovu magiju." - rekla je Nika odmah po silasku s pozrnice još nošena emocijama. Nika je koncert otvorila singlovima s prvijenca – „Pusti“ i „U mraku“ – nakon čega se prebacila na onaj aktualni, „Tvoja“. Uslijedili su „Tvoj mir“, „Gledaj me“ i „Prava ljubav“ za čije izvođenje joj se pridružio sjajni ToMa.

Prvi dio koncerta ispunili su pjesme „Raj“, „Sutra“, „Dok nas nema“ te „Bolja“ i „Koža“ za čije izvođenje je na pozornicu izašao i synth-pop duo pocket palma. Poslije njih Nika je s Lukom Racićem iz Buč Kesidija izvela „Gdje Dunav ljubi nebo“, a poslije prošlogodišnjeg singla „Ima smisla“ na pozornicu je izašla Nela Đinđić. Ponajveći pop hit godine „Mogu i sama“ doveo je Tvornicu do usijanja, jednako kao i Nelina „Nebo gori“. Za finale nastupa uplanirane su žestoka „Mrzim“, naklon Vesni Pisarović i „Sasvim sigurna“, „Complicated“ od vječnog uzora Avril Lavigne i „Sam(a)“, dok je za sam kraj ostao eurovizijski favorit „Hej mali“ s kojim je zapravo sve i počelo tamo 2004. godine. Sjajno raspoložena i vokalno superiorna Nika je najveću koncertnu noć svoje karijere iznijela poput prave moćne frontwoman pokazujući kako svoju nježnu, tako i čvrtu, žestoku stranu.

VEZANI ČLANCI

Jer u liveu od samog početka forsirala je da njezin pop nosi i bendovski, gitaristički zvuk, a izuzetnoj noći u Šubićevoj svoj poseban doprinos dao je upravo njezin bend u sastavu Bruna Matić, Mia Marenić, Ivan Pešut, Damjan Brnić, Matko Bassara i Martin Petračić. Uz njih poseban dojam ostavili su gudački kvartet s kojim je izvela „Boje“ i obradu Billie Eilish „Wildflower“. Koncert u Tvornici već je u startu bio planiran kao ključan milestone u Nikinoj karijeri. Režiju showa u rukama je od prvog do zadnjeg takta držao Filip Renić, koji je osmislio i scenu, video i light. Kao i na brojnim drugim projektima i sinoć su je pratile Dorotea Butigan i Sonja Kvesić koje su se pobrinule za kosu i šminku te nezaobilazna stilistica Ana Nikačević s nekoliko impresivnih stajlinga dizajnera M. Fiction i Mateyaneira u koje je Nika uskakala tijekom dva sata koncerta. U nezaboranoj večeri idealno se uklopila i Tia sa sjajnim neo-R&B 30-minutnim setom u kojem je predstavila svoje singlove i aktualan EP “Ritual”.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije