ugodno iznenađenje

Nosivi Dior: Futuristički modeli i metalik hladnoća

dior (1)
Foto: AFP
1/5
30.09.2012.
u 09:00

U lipnju je Simons dao svoju prvu haute couture kolekciju za Dior, i nije bacio u zanos publiku, a sada, za kolekciju koja se nosi svaki dan, pišu: Simons nije razočarao!

Christian Dior je platio danak s Rafom Simonsom kao novim umjetničkim direktorom kuće Dior, kažu ozbiljni modni kritičari nakon prve pret-a-porter kolekcije koju je Simons dizajnirao za Dior a upravo je predstavio na Paris Fashion Weeku!

U lipnju je Simons dao svoju prvu haute couture kolekciju za Dior, i nije bacio u zanos publiku, a sada, za kolekciju koja se nosi svaki dan, pišu: Simons nije razočarao! To je kao kad vam suprug umjesto da kaže “volim te”, kaže “ne mrzim ja tebe”, što uopće ne znači da vas voli…

No Simons je miran, u jednom je intervjuu izjavio da je tema prve njegove pret-a-porter kolekcije za Dior - oslobođenje! Znači li to da je i kuću Dior oslobodio od Diora, ili je oslobodio samo sebe od obaveze da se drži Diorova nasljeđa bez dosluha s novim modnim vremenom? Simons je, čini se, izabrao oboje. A to je došao vidjeti sav modni svijet današnjice! Pa čak i Robert de Niro…

Dogodilo se ono što je najavila urednica Voguea Alexandra Schulman: pripremite se na zaprepaštenje! Tako je i bilo. Simons je dao futurističku crtu modelima – tehnološkim tkaninama, liquid sjajem, metalik hladnoćom…

Da, dobili smo i dobro krojeno smoking odijelo nošeno uz malu crnu maramu čvrsto stegnutu oko vrata, ali i minihaljine slojevitih konstrukcija, poigravanje dužinama, i još mnogo elemenata koji svjedoče o nezavisnom Simonsovu dizajnu. A on je vrlo elegantan, iako hladan. Čak i u završnici: uz usku pripijenu majicu, tipičnu je diorovsku, široku balsku suknju, dugu do gležnja, ukrasio metalik ružama!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije