imaju dvije kćeri

Nova britanska premijerka supruga je prevarila s kolegom čiji brak je propao, a ona kaže da je sretno udana

Foto: Profimedia
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
06.09.2022.
u 13:01

Brzo su nakon toga išli na prvi spoj, za koji su odabrali klizalište, te su se tako zbližili. U bračnu luku uplovili su 2000. godine, a nedugo nakon toga njihov se brak već našao u krizi. Naime, u javnosti se tada proširila vijest kako je Truss imala aferu s Markom Fieldom, bivšim torijevskim zastupnikom

Nova britanska premijerka Liz Truss (47) izabrana je nakon što je Boris Johnson otišao s te pozicije. Naravno, upravo zbog toga mnoge zanimaju detalji iz njena privatnog života. Liz je supruga Hugha O'Learyja (48) upoznala još 1997. na torijevskoj konferenciji.

Brzo su nakon toga išli na prvi spoj, za koji su odabrali klizalište, te su se tako zbližili. U bračnu luku uplovili su 2000. godine, a nedugo nakon toga njihov se brak već našao u krizi. Naime, u javnosti se tada proširila vijest kako je Truss imala aferu s Markom Fieldom (57), bivšim torijevskim zastupnikom. Navodno su vezu započeli 2004., a ona je već tada pokušavala ući u britanski parlament. 

Markov brak nakon toga se raspao, ali ona i Hugh ostali su zajedno. Nikada javno nisu komentirali medijska šuškanja o raspadu i spašavanju braka ili o nevjeri, a Liz je tada samo izjavila kako je sretno udana. 

Premijerka ne spominje često supruga kojeg zbog toga što je, kako pišu mediji, ''uvijek prisutan, ali nikad tu'' nazivaju kućnim mužem, no poznato je da imaju dvoje djece, kćeri Liberty i Frances. One se drže podalje od očiju javnosti, nisu buntovne i pohađaju državnu školu. 

Truss će postati četvrta osoba iz reda konzervativaca koja je postala premijer u sedam godina, u vrijeme kad Britanija upada iz jedne krize u drugu. Sada postoji mogućnost duge recesije i daljnjeg rasta inflacije koja je u srpnju dosegla dvoznamenkastu razinu. Smjena premijera i imenovanje premijerke, ceremonija koja se inače odvija u Buckinghamskoj palači, ovoga puta održat će se u Balmoralu, gdje kraljica provodi ljeta, a zbog problema s pokretljivošću nije mogla putovati u London.

Kraljica Elizabeta, pod čijom je vladavinom bilo 14 premijera prije Truss, morala je smanjiti svoje javne nastupe posljednjih mjeseci zbog takvih problema, a također je provela noć u bolnici prošlog listopada zbog nespecificirane bolesti. Truss stoga mora otputovati u Balmoral kako bi postala premijerka, što je putovanje od oko 1500 km u oba smjera, umjesto uobičajenog putovanja od nekoliko stotina metra od Buckinghamske palače do Downing streeta.

VIDEO Sjećate li se Anđele koja je sa Zečićem snimila duet ‘Ima li nade za nas’? ‘Sretna sam sa svojim životom’

 

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
13:26 06.09.2022.

A mislio sam da je Johnson loš izbor.

MV
Misl@v
13:32 06.09.2022.

Konzervastivci su obično jako licemjerni. Vole nametati drugima svoje konzervativne stavove kojih se sami ne drže.

Avatar spin
spin
13:52 06.09.2022.

Britancima je i obična fukara bolja od bivšeg kolonijalnog potomka. Samo nek je njihova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije