Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eurosong 2011.

Nova pravila za Doru: Bira se prvo izvođač, a zatim pjesma

eurosong (1)
AFP
22.11.2010.
u 17:08

Od petka, 19. studenoga, otvoren je natječaj za izbor pjesme koja će nas predstavljati u Njemačkoj

Od petka, 19. studenoga, otvoren je natječaj za izbor pjesme koja će nas predstavljati na Eurosongu 2011. godine. No ove godine način biranja pjesme s kojom odlazimo na natjecanje u Njemačkoj bit će malo drukčije. Naime, od prijavljenih natjecatelja stručni će ocjenjivački sud na audiciji odabrati njih 24. Glasanjem publike (televotingom) će se od početna 24 natjecatelja, u šest eliminacijskih emisija, doći do dva finalista od kojih će se u sedmoj, finalnoj, emisiji izabrati hrvatski predstavnik za Eurosong 2011.

Prijave su otvorene od 19. studenoga do 3. prosinca na internetskoj stranici Dore.

Stručni ocjenjivački sud, koji bira 24 natjecatelja, čine predstavnici strukovnih udruga i to: HDS-a (Hrvatsko društvo skladatelja), HDU-a (Hrvatska diskografska udruga), HGU-a (Hrvatska glazbena unija) i HRT-a. Stručni ocjenjivački sud bira i žiri koji će zajedno s gledateljima (televoting) u posljednjoj (sedmoj) emisiji izabrati našeg predstavnika za Eurosong te pjesmu koju će izvesti.

Stručni ocjenjivački sud također će izabrati i tri autora skladbi od kojih će se naposljetku izabrati pjesma koja će nas predstavljati na Eurosongu 2011.
Novom Dorom svim hrvatskim državljanima otvorena je prilika da predstavljaju Hrvatsku na najgledanijem zabavnom televizijskom događaju u svijetu. 

Uz hrvatsko državljanstvo, jedini uvjet za prijavu jest da su prijavljene osobe do datuma održavanja natjecanja napunile 16 godina, odnosno da su rođene do 10. svibnja 1995.

Prijaviti se mogu svi – od etabliranih izvođača do novih talenata bez prethodnog izvođačkog iskustva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije