Nova TV otkazala suradnju s Vedranom Rudan

27.01.2009.
u 15:08

ZAGREB - Nova TV javno se na Dan sjećanja na žrtve holokausta ispričava židovskoj zajednici i svima koji su se mogli naći uvrijeđeni zbog jučerašnjeg komentara gošće komentatorice "IN Magazina" Vedrane Rudan, piše u priopćenju Nove TV.

Vedrana Rudan je u svojim izjavama o židovskom narodu govorila rječnikom koji nikako nije u skladu s etičkim i novinarskim normama. Ističemo da je Vedrana Rudan iznijela isključivo svoj osobni stav i nikako i ni u kojem slučaju stav Nove TV.

Ponavljamo da su ovakve uvrede sasvim neprihvatljive za Novu TV, koja ujedno izražava svoje duboko žaljenje što se to dogodilo u sklopu našeg programa. Iz tog razloga Nova TV više neće prikazivati rubriku Vedrane Rudan u IN magazinu, navodi se u priopćenju.

Rudan: Nisam vrijeđala Židove
Vedrana Rudan vrijeđala je Židove u emisiji “In Magazin” Nove TV te se koristila govorom mržnje, izjavio je na sjednici Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina predsjednik Savjeta za nacionalne manjine Aleksandar Tolnauer.

Rekao je kako je Rudanova poručila Židovima da prestanu biti Židovi i da postanu ljudi, kao i da je uvredljivo govorila o Ani Frank. Zbog govora mržnje te uspoređivanja rata u Gazi s holokaustom, izvijestio je Tolnauer, židovska zajednica izvijestila je Svjetski židovski kongres.

- Uopće me ne zanima što je on rekao. Ja mislim da je moj prilog na Novoj TV bio govor ljubavi prema Židovima i prema Palestincima i to bi bilo sve - komentira V. Rudan. (V. Mo., M. Le.)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije