MUKE PO EUROSONGU

Nove optužbe za plagijat za Frankin "Crazy", ovog puta iz Albanije

Franka Batelić zapjevat će sa Željkom Bebekom na turneji ‘Ono nešto naše 2018.’!
Foto: Srećko Rundić
1/3
02.04.2018.
u 11:38

Franka je teaser za 'Crazy' objavila 26. veljače, a cijelu pjesmu 6. ožujka

Iako je prvo za plagiranje optužio tim Franke Batelić (25),rumunjski glazbenik Guez sada tvrdi da pjesma albanske pjevačice Denise Gjezo 'I go crazy, crazy for your love' ima isti beat kao i Frankina 'Crazy', piše 24 sata. 

Franka je teaser za 'Crazy' objavila 26. veljače, a cijelu pjesmu 6. ožujka. Guez je svoju pjesmu 'Ceea ce iubim' na YouTubeu objavio dva dana ranije, odnosno dva tjedna prije nego je Frankin tim objavio cijelu pjesmu.

Foto: Srećko Rundić
Foto: Srećko Rundić

Podsjećamo, Branimir Mihaljević, producent pjesme 'Crazy' kojom će nas Franka Batelić predstavljati na Eurosongu, nakon Guezovih prvotnih optužbi obratio se javnosti sa željom da razjasni situaciju.

- Pjesma je u potpunosti naše autorsko djelo, a za produkciju pjesme 'Crazy' sam i ranije istaknuo da sam radio zajedno s kolegom Denisom Mevljom, poznatim pod umjetničkim imenom Denzel Beats ili Denz. Posljednja dva dana intenzivno smo radili na tome da otkrijemo kako se sve ovo dogodilo. Konačno smo došli do saznanja da je Denis, koji inače radi i prodaje beatove, na stranicu za prodaju, zabunom stavio krivi dokument pod nazivom druge pjesme, odnosno stavio je pjesmu koja je rađena za Eurosong za koju nema odobrenje mene kao koautora za prodaju - objasnio je Mihaljević.

Naglasio je i kako su pjesmu 'Crazy' u potpunosti radili isključivo za Eurosong i da do prodaje nikako nije smjelo doći.

- Nesporno je da je Guez kupio pjesmu 'Blame me' s vrlo limitiranom licencom, no moram naglasiti i kako je rumunjski glazbenik prekršio dva članka ugovora o kupovini glazbenog materijala s Denzel Beatsom, radnjama na koje Ugovorom nije imao pravo - zaključio je Mihaljević.

Komentara 21

RK
Rodneral Križičević Rodnik
12:03 02.04.2018.

Sve je to tajni dogovor između Franke, Rumunja i Albanke. Franka je jasno kolovođa. Ali nije ona kriva, Čorluka ju je nagovorio.

NA
narod1
13:07 02.04.2018.

Neka idu na Eurosong o svom trošku, autobusom

SI
Sirmen80
12:29 02.04.2018.

E tek sad znamo zašto se zove crazy

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije